Educació

Bargalló adverteix que el nou model d’immersió lingüística “és un document de debat obert”

El conseller es va reunir amb el president Quim Torra i les extitulars d’Ensenyament, Meritxell Ruiz i Irene Rigau, després de la polèmica al voltant dels canvis introduïts

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, assegura que el nou model d’immersió lingüística del Govern “és un document de debat que està obert a les aportacions de tothom”. Bargalló ho ha dit en una atenció a la premsa en la qual se li ha preguntat per la reunió que va mantenir dijous amb el president Quim Torra i les extitulars d’Ensenyament, Meritxell Ruiz i Irene Rigau. “Celebrem que hi hagi debat perquè un país que debat és aquell que tira endavant”, ha manifestat Bargalló que assegura que per ara no han rebut cap proposta per incorporar al document. Tot plegat ho ha explicat en una visita a l’IES Leonardo da Vinci i l’escola La Mirada de Sant Cugat del Vallès. Text

Josep Bargalló ha tret importància a la reunió que dijous va mantenir al Parlament amb el president Quim Torra i les exconselleres Meritxell Ruiz i Irene Rigau i ha assegurat que es troba amb exconsellers “quotidianament” i que “no cal convocar res”.

El conseller ha insistit que el nou model d’immersió lingüística “és un document de debat que està obert a les aportacions de tothom”. Amb tot, ha assegurat que per ara no han rebut cap proposta per incorporar al text.

“El departament està capficat en la millora educativa i estem treballant colze a colze amb els centres educatius i les seves direccions”, ha explicat Bargalló que ha dit que en els propers mesos es posaran sobre la taula “un munt de debats”, el primer dels quals abordarà “quina arquitectura educativa és millor”.

En aquest sentit ha considerat que “un país que no debat és un país que tira enrere i un que debat és aquell que va endavant”, per això ha celebrat “que hi hagi debat”.

Bargalló ha fet aquestes declaracions en una visita a l’IES Leonardo da Vinci i l’escola La Mirada de Sant Cugat del Vallès. Ha reconegut que aquest municipi necessita una planificació educativa pròpia, ja que en aquesta població la xifra d’alumnes de primària no s’ha reduït com a la resta de Catalunya, sinó que es manté constant.

Tot i que no s’hi ha compromès, ha apuntat que en la planificació de les futures construccions educatives del departament “es farà evident que Sant Cugat necessita una tretzena escola de primària”. Aquest document hauria d’estar enllestit en dos mesos.

També s’ha mostrat convençut què el proper curs l’escola La Mirada podrà començar les classes amb normalitat, sempre i quan l’executiu espanyol “no torni a aplicar el 155”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA