Educació

Ensenyament eliminarà els punts extres per a celíacs en la preinscripció

El decret que prepara el govern per al curs 2019/2020 també traurà els punts als fills d’antics alumnes

L’objectiu és lluitar contra la “segregació”

El govern aposta per modificar alguns dels paràmetres del procés de preinscripció escolar per al curs vinent. El Consell Executiu va acordar ahir iniciar una consulta prèvia entre la comunitat educativa per suprimir els punts extres per als alumnes celíacs i els fills i germans d’exalumnes. Amb aquests dos canvis es busca “potenciar la igualtat d’oportunitats en el marc de l’educació inclusiva”, segons expliquen fonts del govern. La seva aplicació es farà mitjançant una modificació del decret del 2007 que regula l’admissió de l’alumnat als centres educatius.

Ensenyament considera que “l’escolaritat ha de ser equilibrada”, i per això s’eliminaran els punts complementaris en cas de tenir pares, mares, tutors o germans que hagin estat escolaritzats al mateix centre que se sol·liciti en la preinscripció. Tot i això, la portaveu del govern, Elsa Artadi, va assegurar que es mantindran els punts per als alumnes amb germans que continuïn escolaritzats a la mateixa escola. L’objectiu del canvi és “afavorir l’equitat i la igualtat en l’accés”. L’executiu vol, així, eliminar els punts addicionals per malalties cròniques que afectin el sistema digestiu, endocrí o metabòlic dels alumnes, inclosa la celiaquia. En aquest sentit, el govern assenyala que els menjadors escolars ja disposen, actualment, de menús específics per a l’alumnat amb aquestes malalties i, per tant, els menors afectats no necessiten un tracte diferencial perquè ja tenen l’opció de quedar-se a dinar a les instal·lacions escolars, igual que la resta de nens i nenes. Ensenyament ja feia temps que estudiava eliminar aquests punts després de detectar que hi ha famílies que utilitzen la celiaquia per escollir l’escola que volen i no la que els correspondria per proximitat. De fet, la voluntat era aprovar aquest darrer canvi de forma immediata, però l’activació de l’article 155 va impedir la modificació de la normativa. El govern aplicarà aquestes dues primeres mesures “per lluitar contra la segregació escolar” a partir del curs vinent, però la intenció és aprovar un nou decret d’admissió per al curs 2020/2021.

Els docents, en vaga al novembre

USTEC-STEs, ASPEPC-SPS i CGT, Els sindicats que apleguen un 70% del sector educatiu, convoquen pel 29 de novembre una vaga de personal docent per a la supressió de les retallades aplicades durant la crisi. Els professors consideren que és moment d’invertir en educació després de cinc anys de creixement econòmic. Entre les deu mesures que defensen, la prioritària és reduir una hora el còmput total d’hores lectives que fan els professors per tal de situar-ho en el mateix nivell que abans de les retallades. Per aplicar-ho, caldria contractar 3.400 docents, un fet que suposaria un cost de 136 milions per curs. Si Ensenyament no cedeix, continuaran les mobilitzacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia