Educació

L’Escola d’Art d’Olot ofereix formació semipresencial

És el primer centre d’ensenyaments artístics del país que la posa a disposició dels alumnes a qui cal compaginar estudis i vida privada i laboral

També ha incorporat la modalitat dual

L’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot ofereix des d’aquest curs escolar la possibilitat de fer una part dels seus estudis en la modalitat de formació semipresencial. El seu director, Antoni López, ha remarcat que s’han convertit així en el primer centre d’ensenyaments artístics del país amb aquest tipus de docència. Això, segons ell, facilitarà més la formació d’alumnes que ja estan treballant o d’altres amb circumstàncies personals diverses, com, per exemple, que hagin d’atendre familiars malalts. Antoni López, a més, hi ha afegit que també han estat el primer centre d’ensenyaments artístics de Catalunya a introduir la formació dual, és a dir, aquella formació una part de la qual es porta a terme directament a les empreses. Per tal de donar rellevància a aquestes dues propostes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, el seu director ha recordat que, a Catalunya, hi ha un total de 33 escoles d’arts plàstiques i dibuix, la majoria de les quals són de titularitat municipal. Només 7 són de la Generalitat. En conjunt, apleguen un total de 4.200 alumnes.

L’escola olotina té aquest curs més de 400 alumnes, els ha doblat en vuit cursos. Un 70% d’aquests alumnes són de fora de la Garrotxa, majoritàriament de la resta de comarques gironines i, en menor nombre, de l’entorn de la ciutat de Vic –a mitja hora en cotxe pel túnel de Bracons–. Un 15% dels alumnes forans opten per compartir pis a la capital garrotxina i un 14% utilitzen el transport públic.

Antoni López ha fet públiques aquestes xifres en el marc de la visita a la segona i penúltima anualitat de les obres de rehabilitació integral de les instal·lacions del centre. En aquesta ocasió, s’han renovat els lavabos de la planta baixa i del primer pis i s’ha arreglat part del paviment –de rajoles de ceràmica antigues molt característiques– de les instal·lacions. Es tracta d’un paquet d’obres que han estat promogudes per l’Ajuntament d’Olot. La inversió ha estat de 60.772 euros, tots al seu càrrec.

Ara, tant l’Ajuntament com la direcció del centre estan pendents de la renovació de la instal·lació elèctrica de l’edifici, que va a càrrec del Departament d’Ensenyament. Aquests treballs ja han estat adjudicats. A més, hi ha consignada una altra partida municipal per a l’any vinent que ha de servir per anar posant al dia els claustres de l’antic convent del Carme. Quedarà pendent una tercera fase per adequar la resta de l’edifici.

LES XIFRES

60.772
euros
és el cost de la segona fase de les obres de rehabilitació que s’han dut a terme a l’Escola d’Art d’Olot.
33
centres
a Catalunya imparteixen formació artística, la majoria, de titularitat municipal.
4.200
alumnes
apleguen aquest curs els centres d’ensenyaments artístics del país, més de 400 dels quals, a Olot.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà
infraestructures

Posen en marxa els ascensors de l’estació de Mollet Sant Fost

MOLLET DEL VALLÈS
SALT

Els patinets han estat involucrats en una vintena d’accidents els últims sis mesos

SALT
GIRONA

L’Ajuntament instal·larà llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia

GIRONA
SALT

L’IDIBGI publica el joc virtual ‘Mite o Ciència’ de divulgació científica

SALT
societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes