Educació

Educació

La llarga espera del Josep Brugulat

El calendari de l’ampliació d’aquest institut banyolí, de nou en dubte

L’engrandiment es va començar a reclamar fa gairebé dues dècades

L’esperada ampliació de l’institut Brugulat de Banyoles hauria de començar per fi aquest any, però al centre d’ensenyament ho diuen amb cautela. En el darrer calendari anunciat per Ensenyament, les obres arrancaven aquest primer trimestre i, per tant, ara mateix ja hi ha un retard amb relació a aquesta planificació. Segons fonts municipals, s’estan fent els últims tràmits per poder concedir la llicències corresponents. Per les notícies que tenen al Brugulat, en canvi, com que encara no s’han posat a licitació els treballs, no podran començar fins ben entrat el curs vinent. Anant bé, abans de finals d’any.

L’engrandiment d’aquest centre, on des de fa molts cursos es fan algunes classes en mòduls prefabricats, es reclama des de l’any 2000. Vuit anys després, la Generalitat va anunciar que començaven els tràmits administratius per fer-ho realitat i que les obres començarien al cap de poc. No va ser així i el 2015 es va tornar a anunciar l’inici imminent dels treballs. Des d’aleshores, la comunitat educativa del Brugulat s’ha malfiat dels calendaris de l’administració.

El projecte, pressupostat en uns 6 milions d’euros, consistirà, en línies generals, en la construcció d’una ala de nova planta d’uns mil metres quadrats, una superfície que representa doblar l’espai actual del centre. Per a més endavant està prevista una reforma de les dependències de què es disposa ara. Es preveu que els treballs durin dos cursos. Si tot va bé, l’ampliació haurà arribat a temps per atendre en millors condicions l’increment d’alumnat que es preveu per al curs 2020/21, arran de les dades demogràfiques de la ciutat i la resta de la comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.