Educació

Els sindicats d’ensenyament convoquen vaga per al 16 de maig

No van arribar a cap acord amb Educació després d’haver passat una nit tancats a la seu del departament

Els sindicats van registrar ahir una convocatòria de vaga als centres d’ensenyament públic per al 16 de maig després que la tancada d’una nit a la seu del Departament d’Ensenyament no hagués servit per aconseguir millores en les condicions laborals dels mestres i professors del sistema públic. El portaveu d’Ustec-STEs, Ramon Font, en declaracions a ACN, va qualificar de “desastre’’ l’última reunió de la mesa sectorial en què l’administració només va oferir ampliar la plantilla amb 600 dotacions per respondre a l’increment d’escolarització, una situació que, segons Font, es va fer fins i tot amb el 155. Font va calcular en 7.200 els docents que falten per arribar a la capacitat de servei del 2010.

Els sindicats convocants de la vaga (Ustec-STEs, la UGT, CCOO, Aspepc, la CGT i la lntersindical-CSC) tenen previst reunir-se dimarts al matí amb els grups parlamentaris i, a la tarda, amb el president Torra en l’àmbit del Marc Unitari de la Comunitat Educativa. En aquestes trobades demanaran un pressupost de 93 milions d’euros per aconseguir els 7.200 mestres i professors que calculen que falten i reclamaran la reducció de l’horari lectiu per recuperar la jornada anterior a les retallades, que era de 18 hores a secundària i 23 a primària.

El Departament d’Ensenyament insisteix que des del curs 2016/17 s’ha fet una inversió pública en professorat amb més de 5.500 docents més al sistema i diu que és una “prova evident’’ de la voluntat de revertir les retallades. El director general de Professorat, Ignasi Garcia Plata, va assegurar que hi ha voluntat de negociar i va mostrar el compromís de continuar amb aquestes mesures, però hi va afegir que en un context de pròrroga pressupostària no es pot fer front a la reducció horària. Per això proposa prioritzar les demandes dels sindicats en funció de la disposició pressupostària del departament.

LA XIFRA

7.200
docents
són els que falten per arribar a la capacitat de servei del 2010, segons el portaveu d’Ustec-STEs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

El col·lapse general a Rodalies afecta també al metro de Barcelona

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
INFRAESTRUCTURES

Comença l’obra de l’estació de busos de Lleida que es posarà en marxa el 2026

LLEIDA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona
OCi

La Fira d’Abril ignora la SGAE i no paga els drets d’autor

barcelona
GIRONA

Volen que l’edifici de la UNED sigui centre de dia i refugi climàtic

girona