Educació

Els sindicats d’ensenyament convoquen vaga per al 16 de maig

No van arribar a cap acord amb Educació després d’haver passat una nit tancats a la seu del departament

Els sindicats van registrar ahir una convocatòria de vaga als centres d’ensenyament públic per al 16 de maig després que la tancada d’una nit a la seu del Departament d’Ensenyament no hagués servit per aconseguir millores en les condicions laborals dels mestres i professors del sistema públic. El portaveu d’Ustec-STEs, Ramon Font, en declaracions a ACN, va qualificar de “desastre’’ l’última reunió de la mesa sectorial en què l’administració només va oferir ampliar la plantilla amb 600 dotacions per respondre a l’increment d’escolarització, una situació que, segons Font, es va fer fins i tot amb el 155. Font va calcular en 7.200 els docents que falten per arribar a la capacitat de servei del 2010.

Els sindicats convocants de la vaga (Ustec-STEs, la UGT, CCOO, Aspepc, la CGT i la lntersindical-CSC) tenen previst reunir-se dimarts al matí amb els grups parlamentaris i, a la tarda, amb el president Torra en l’àmbit del Marc Unitari de la Comunitat Educativa. En aquestes trobades demanaran un pressupost de 93 milions d’euros per aconseguir els 7.200 mestres i professors que calculen que falten i reclamaran la reducció de l’horari lectiu per recuperar la jornada anterior a les retallades, que era de 18 hores a secundària i 23 a primària.

El Departament d’Ensenyament insisteix que des del curs 2016/17 s’ha fet una inversió pública en professorat amb més de 5.500 docents més al sistema i diu que és una “prova evident’’ de la voluntat de revertir les retallades. El director general de Professorat, Ignasi Garcia Plata, va assegurar que hi ha voluntat de negociar i va mostrar el compromís de continuar amb aquestes mesures, però hi va afegir que en un context de pròrroga pressupostària no es pot fer front a la reducció horària. Per això proposa prioritzar les demandes dels sindicats en funció de la disposició pressupostària del departament.

LA XIFRA

7.200
docents
són els que falten per arribar a la capacitat de servei del 2010, segons el portaveu d’Ustec-STEs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia