Educació

El TSJC anul·la l’entrevista eliminatòria als docents

El tribunal estima part d’un recurs del sindicat Aspepc-SPS, que creu que ataca polítiques de privatització

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat, per segona vegada, l’article del decret de plantilles que permet que l’entrevista personal sigui eliminatòria en la contractació de professorat per a llocs de treball específics. El tribunal ha estimat parcialment el recurs presentat pel sindicat Professors de Secundària (Aspepc-SPS) i deroga altres articles, com ara el que permet als directors dels instituts fusionar o agrupar matèries i crear àmbits de coneixement que puguin ser impartits per un sol docent. Un article que, segons el sindicat, permet a les direccions crear places per a docents amb perfils determinats.

Així mateix, la sentència deroga l’article que permet crear places definitives a funcionaris que assumien llocs de treball de responsabilitat en una “provisió especial”. Segons va assegurar ahir l’advocat Ignasi Fernández, això permetia que un director de centre oferís un càrrec a algun “amic’’ i que aquest hi accedís com a plaça definitiva. “No es pot atorgar el caràcter definitiu a una plaça donada a dit”, va afirmar Fernández. La sentència tomba també l’article que regulava la “remoció” a través d’una avaluació negativa. Un fet que obria la porta, segons els denunciants, a l’adscripció del funcionari a tasques no docents, sense cobrar els plusos corresponents, i que la seva plaça fos reconvertida simplement pel fet de “no caure simpàtic a la direcció”.

El sindicat ha valorat positivament la sentència, contra la qual es pot recórrer al Suprem, perquè creu que ataca “les polítiques de privatització de la funció pública docent” i actua “contra l’arbitrarietat i l’opacitat”. El Departament d’Educació afirma que els punts tombats són “temes menors’’ que no afecten la ’’línia de flotació” del decret. Defensa que la possibilitat de “remoure” amb una avaluació negativa no s’ha desplegat encara i que es preveu fer “amb garanties’’ i no de manera arbitrària.

LA FRASE

El decret permetia poder accedir a una plaça pública segons la impressió que causés el docent al director
Xavier Massó
secretari general d’ASPEPC-SPS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona