Educació

Educació

Messi i Ripoll

La fundació del futbolista del Barça contribueix a la teràpia assistida amb gossos dels alumnes de l’escola Surinyach

Predisposa els alumnes a ser més receptius

L’ombra del popularíssim jugador del Futbol Club Barcelona Leo Messi és molt allargada. Ara, ha arribat fins a Ripoll i ho ha fet per contribuir, a través de la seva fundació, que els alumnes de l’escola d’educació especial Ramon Surinyach de la capital del Ripollès puguin participar en les sessions de teràpia assistia amb gossos. En concret, la Fundació Leo Messi, gràcies al conveni de col·laboració que té amb Special Olympics Catalunya, dona suport a desenvolupar aquest programa amb nens amb discapacitat intel·lectual.

Aquest programa serveix als professionals per treballar diferents objectius terapèutics concrets i el gos hi té un protagonisme essencial, ja que ajuda les persones que se’n beneficien a millorar les capacitats i habilitats físiques i mentals. Aquest tipus de teràpia és molt recomanable per a persones amb discapacitat intel·lectual, ja que, entre altres aspecte, treballa la motivació.

I és que la interacció amb el gos facilita l’atenció dels participants i permet millorar aspectes psicològics com ara l’autoestima, la capacitat i la comunicació verbal, desenvolupar habilitats socials, disminuir les conductes disruptives i treballar activitats de la vida diària i de l’àrea psicomotora.

Les sessions, setmanals, duren una hora i es fan en diferents grups de vuit alumnes. Es treballen diferents activitats de taula, de circuit, relaxació, passejades a l’aire lliure, etc. Posteriorment, l’escola i els responsables de dur a la pràctica aquesta iniciativa fan conjuntament una avaluació sobre el funcionament de les activitats i sobre l’impacte que han tingut en cadascun dels alumnes participants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia