Educació

Educació elimina les classes de català a l'Escola Oficial d'Idiomes de Terrassa

La Generalitat al·lega que el servei estava duplicat amb el del Consorci de Normalització Lingüística

Educació al·lega que l'objectiu de la supressió de les classes de català a l'EOI de Terrassa és adequar-se a la nova normativa de títols, equivalències i currículums de Política Lingüística en el marc europeu. Per això, cal reordenar l'oferta. Fonts del departament que encapçala Ernest Maragall va subratllar que fins aquest curs l'oferta de català a Terrassa estava «duplicada», ja que, a més de les classes de l'EOI, també s'imparteixen cursos al Consorci de Normalització Lingüística. Això feia, segons aquests portaveus, que els grups de les dues escoles no estiguessin plens. Amb la supressió de les classes a l'EOI, Educació pretén «aprofitar els recursos que tenim».

El grup municipal de CiU ha posat el crit al cel per aquesta decisió del govern tripartit i qualifica d'«inaudits» els arguments d'Educació. Els nacionalistes van denunciar que els interessats a cursar classes de català estaran obligats a desplaçar-se a l'EOI de Sabadell el proper curs. Aquesta queixa, però, va ser resposta per la Generalitat, que va indicar que «en cap cas s'hauran de desplaçar, ja que ho podran fer al CNL». El portaveu de CiU, Josep Rull, va destacar que al CNL de Terrassa «hi ha molta més demanda que no oferta» de cursos de català. Si més no, cada any queda gent sense poder cursar aquests estudis. La regidora nacionalista, Montse Playà, va admetre que aquesta supressió és «preocupant». Si més no, va recordar que en els últims mesos Educació està retallant estudis a la ciutat com ara el batxillerat nocturn, les escoles taller o les cases d'oficis, i ara s'eliminen les classes de català. «És inconcebible que una escola d'idiomes no imparteixi la llengua pròpia del país», va subratllar Playà, que va indicar que això perjudicarà les persones que volen integrar-se i trobar feina. Per això, a través d'una moció en el ple municipal de demà, els nacionalistes exigiran que Educació rectifiqui la seva decisió.

Violència de gènere

Els nacionalistes també proposaran en el ple que s'estudiï la possibilitat de posar en marxa un programa de prevenció i atenció a la violència familiar i de gènere dins del pla de continuïtat del pla de barris del districte II. CiU creu que es podrien utilitzar part dels dos milions d'euros destinats a programes socials per desenvolupar accions, com per exemple el treball socioeducatiu amb comunitats de propietaris, espais de relació veïnal, entitats i àmbit educatiu. Segons Rull, aquesta experiència es podria dur a terme com a prova pilot al districte II i estendre-la després a la resta de la ciutat.

En últim lloc, CiU presentarà una proposta perquè es constitueixi una sala de comandament conjunta entre la Policia Municipal i els Mossos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat