Educació

CCOO acusa Educació de deixar “desemparades” més de 10.000 treballadores dels serveis de menjador en modificar un decret

El conseller Bargalló respon que si la lectura que fa el sindicat és correcta es tornarà a modificar el decret per evitar-ho

CCOO ha acusat el Departament d’Educació de deixar “penjades” i “desemparades” més de 10.000 treballadores de menjadors als centres educatius en haver modificar el decret que permetia mantenir els llocs de treball. En declaracions a TV3, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha explicat que el Govern havia fet un decret per garantir els llocs dels contractes públics, que s’ha modificat per introduir alguns aspectes però ha afirmat que no eren “conscients” que la modificació “podia comportar això”. Per aquest motiu, els serveis jurídics estan estudiant el cas i, si la conclusió a la que arriben es la mateixa que fa CCOO, s’haurà de “modificar” el decret novament.

CCOO ha recordat el 19 de març es va publicar un decret on es garantia l’ “abonament al contractista, per part de l’Administració contractant, dels imports corresponents a les despeses salarials del personal adscrit al contracte” amb la finalitat de mantenir els llocs de treball adscrits als esmentats contractes “amb l’objectiu de no afectar, amb caràcter general, l’activitat econòmica i l’estabilitat dels llocs de treball”.

En base a aquest decret, el sindicat va “tranquil·litzar” a moltes treballadores del sector i es va demanar que s’aturessin tots els ERTOs “a l’espera de la concreció de com arribaria el finançament”, signant-se un acord de totes les parts en aquest sentit.

Aquest dimecres però el Govern va publicar un nou decret que, segons CCOO, provocarà que els treballadors dels menjadors vagin “a engrandir el nombre d’afectats pels ERTO” en els millors dels casos. Davant d’això, ha acusat el Govern d’”enganyar” els treballadors, els sindicats i les empreses i ha afegit que el fet que el nou decret s’hagi publicat el 25 de març “fa encara més difícil el cobrament de les prestacions i la gestió dels ERTOs”.

El sindicat ha alertat que estudiarà “totes les possibilitats de denúncia jurídica, pública i de mobilització, malgrat totes les dificultats”.

Davant d’això, Bargalló ha respost que el sindicat els va fer saber aquest dimecres a la nit aquesta lectura de la modificació del decret i a partir d’aquí els serveis jurídics del Departament l’estan estudiant. El conseller ha expressat que tenen la voluntat que aquests treballadors “no es vegin afectats” i que amb aquesta voluntat es va fer el primer decret. “Si la lectura de CCOO és correcta, haurem de fer una altra rectificació perquè no sigui així”, ha declarat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona