Educació

Educació vol restar una línia més de P3 a Sant Feliu

Confirma només un grup a les escoles L’Estació i Baldiri Reixac

L’alcalde critica que creixi la ràtio d’alumnes per aula

El Departament d’Educació de la Generalitat ha comunicat a les direccions de les cinc escoles –quatre fr públiques i una de privada– de Sant Feliu de Guíxols la previsió que el curs 2020/21 comenci amb només 8 línies de P3, una menys que en el present curs i dues de perdudes respecte al curs 2018/19. L’ajust implica suprimir un dels dos grups actuals a les escoles L’Estació (amb 44 preinscrits) i Baldiri Reixac (amb 20). La contrapartida és recuperar la segona línia eliminada aquest curs a la Gaziel, on només han registrat 27 preinscripcions, i l’alcalde, Carles Motas, va carregar contra la notícia divendres en un ple extraordinari.

Motas veu bé que es recuperi la línia perduda a la Gaziel, però no entén que sigui a costa d’eliminar-la a L’Estació, “amb una vintena de famílies, i una més que va fer el tràmit fora de termini, que s’hauran de recol·locar en els altres centres”. L’alcalde va defensar en el ple que “no és el moment de fer més retallades”, sobretot pel fet que les ràtios quedaran molt ajustades al màxim teòric de 23-24 alumnes “abans de l’epidèmia, i amb previsió que calgui revisar-les a la baixa”.

Els dos grups també es mantindran a l’escola Ardenya, on hi ha hagut 45 preinscrits. Però l’alcalde alerta que hi ha casos de famílies amb germans més grans que poden complicar la reassignació de places.Motas va demanar suport a la resta de grups municipals per reconduir la situació, i ha demanat cita al delegat d’Educació, Martí Fonalleras, en espera d’una altra reunió avui amb la resta d’alcaldes dels municipis gironins en què el Departament demanarà col·laboració per trobar espais municipals complementaris per desenvolupar activitats lectives. A l’escola Sant Josep, concertada, es mantenen inicialment els dos grups de P3 amb 24 alumnes preinscrits, una decisió que l’alcalde guixolenc no qüestionarà, però sense renunciar a mantenir la dotació dels centres públics.

Ajuts municipals per al comerç i negocis

En el ple de divendres el consistori va aprovar, a més, dues noves línies d’ajuts a comerços i les bases per al repartiment, consensuades entre tots els grups. El tinent d’alcalde d’Hisenda, Josep M. Muñoz, va explicar que hi haurà, en primer lloc, una bossa de 150.000 euros de suport a les pèrdues d’empreses durant el tancament forçós –com ara en lloguers, hipoteques o gènere caducat–, amb un màxim de 1.000 per negoci. I 50.000 euros més per a les adaptacions de seguretat i higiene –mampares, hidrogel, termòmetres, etc.–, amb un import màxim de 350 euros per local. Muñoz va garantir que difondran ràpidament les convocatòries i que agilitaran els tràmits, simplificant paperassa i demanant bàsicament una declaració autoresponsable del propietari de cada establiment. La portaveu d’ERC, Sílvia Romero, va demanar que si no s’esgoten els diners, tornin a convocar els ajuts abans de final d’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR
urbanisme

Els veïns de la Sagrada Família fan reobrir el debat urbanístic

Barcelona
SERVEIS

Dilluns comencen les obres de la nova estació d’autobusos de Lleida

LLEIDa
GIRONA

L’Associació Contra el Càncer surt al carrer per impulsar la recerca

GIRONA