Educació

Figueres confia que l’escola Carme Guasch es pugui començar a construir el 2022

El govern municipal i Educació tramiten el conveni per fer -ho

Es basen en un pressupost de 5,8 milions d’euros que l’Ajuntament avançarà a la Generalitat

“Sabem que no hi ha diners per fer-ho en els pressupostos de la Generalitat; per tant, l’Ajuntament avançarà els fons per a la construcció de la nova escola Carme Guasch”, diu Agnès Lladó. L’alcaldessa de Figueres va anticipar en el ple de dilluns passat que estan treballant en un esborrany de conveni amb Educació per desencallar aquesta obra, i confirma a aquest diari que la tramitació ja està en marxa. Es treballa sobre la base d’un pressupost de 5,8 milions d’euros, un import que l’Ajuntament incorporarà en les seves partides d’inversions plurianuals. La Generalitat retornarà el 90% d’aquest import en anualitats successives. Lladó confia que amb aquesta tramitació en curs la construcció es pugui iniciar el 2022, tenint en compte que l’Ajuntament ja té pressupostada una reserva de 352.000 euros que ha de permetre, en el segon semestre del 2021, afrontar el projecte executiu (concurs i licitació).

El que permet avui a l’alcaldessa veure possible les obres el 2022 és que la ubicació de la futura escola que tant havia costat de definir està tancada: serà allà mateix on des de fa uns 14 anys hi ha els barracons. També s’està negociant el possible ús d’un terreny adjacent i es treballa en la compensació de zona verda que cal tramitar administrativament, per compensar l’espai on s’aixecarà la nova construcció.

Sense renúncies

Lladó admet que l’avançament de l’import d’aquesta obra obligarà l’Ajuntament a incorporar-ho tenint en compte altres inversions plurianuals ja programades; les més importants són les del Centre de Formació Integral Ferran Sunyer, el nou pavelló esportiu de l’Olivar Gran i la casa Dalí. L’alcaldessa, però, assegura que el fet d’avançar els fons per a la construcció de la nova escola “no significa que es qüestioni cap d’aquests inversions”.

“Treballem i no volem vendre fum”, deia l’alcaldessa de Figueres en l’últim ple, responent a l’oposició, que li preguntava sobre aquest tema. Amb propostes de construir l’escola a l’antiga presó i més ubicacions descartades, la reivindicació d’una nova escola Carme Guasch pressiona i enverina les relacions entre governs i oposició de Figueres des de fa 14 anys. Si les tramitacions actuals es compleixen, aquest catorzè curs en barracons a l’escola Carme Guasch serà una mica més optimista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona