Educació

Bargalló destaca que “malgrat tot” el curs ha començat amb “poques incidències”

El conseller vol treballar amb “empatia” amb les famílies que no han portat els fills a escola abans que actuï la fiscalia

Fa una crida a la responsabilitat i el manteniment de les mesures de seguretat fora dels centres

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, en línies generals ha valorat que “malgrat tot”, el curs escolar hagi començat “amb poques incidències” i ha fet una crida a la responsabilitat i el manteniment de les mesures de seguretat fora dels centres. Bargalló també ha explicat durant la visita a l’escola Joaquim Ryura de l’Hospitalet de Llobregat que volen treballar “amb empatia” amb les famílies que han decidit no portar els seus fills a l’escola “abans d’enviar la fiscalia”. “Mirarem de convèncer tothom que l’escola és el lloc més segur i que els seus fills tenen el dret a l’educació”, ha manifestat Bargalló. Bargalló ha dit que el Departament “creu en la separació de poders” i ha esperat que la fiscalia “també hi cregui”.

Educació no té comptabilitzats quants alumnes dels que aquest dilluns no han anat a l’escola ho han fet per “per por” en l’actual situació de covid. Bargalló ha dit que hi ha “moltes casuístiques” en l’absentisme i, entre d’altres, ha apuntat que els primers dies es donen també casos de famílies que no han tornat dels seus països d’origen després de l’estiu i moltes d’altres.

En tot cas, ha dit que es treballarà des dels serveis educatius i socials amb aquelles famílies que no han portat als fills a l’escola perquè així ho han decidit davant l’actual situació de pandèmia. Tot i això, ha recordat que la llei s’ha d’aplicar però ha afirmat que aquest ha de ser “el segon pas”.

“Satisfacció” per l’arrencada de curs

El conseller ha expressat la seva “satisfacció” per l’arrencada de curs i ha posat en valor la feina de tota la comunitat educativa per fer-ho possible. Ha insistit que és un curs d’”Incerteses” i durant el qual “passaran coses” però ha assegurat que s’actuarà en tot moment.

Ha valorat que les incidències que es puguin produir en els primers 15 dies “vindran majoritàriament de fora”. A més, ha garantit transparència informativa diària: “Tot el que està passant a l’escola de Catalunya se sabrà”.

D’altra banda, Bargalló ha defensat que per primer cop davant d’una crisi econòmica el departament no ha retallat en professorat sinó que n’ha contractat. Ha dit però que la petició de 40.000 nous docents feta per USTEC-STEs és “impossible” en l’actual situació pressupostària però ha afirmat que si reben nou pressupost per part de la Unió Europa i l’Estat es podran fer més contractacions.

Crida a la responsabilitat fora dels centres

El conseller també ha volgut fer una crida a la responsabilitat col·lectiva més enllà de les escoles. “No n’hi ha prou amb que l’escola sigui l’espai més segur, és responsabilitat de tots, del Govern, dels ajuntaments i de les famílies”, ha manifestat. Així, Bargalló ha demanat que les mesures que s’apliquen als centres es mantinguin un cop se surt d’aquests, ja que ha reconegut que sinó no tindrà sentit el treball en grups estables i les mesures de seguretat adoptades.

De la seva banda, l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, ha fet una crida al reconeixement de tota la comunitat educativa i ha demanat al conseller més comunicació entre administracions davant del “curs complicat” que tot just comença. Marín ha demanat també “no oblidar” les escoles bressol i les d’educació especial.

Bargalló ha aprofitat per anunciar que gràcies a un acord amb Salut es garantirà el tractament terapèutic en els casos de confinaments i aïllaments en centres d’educació especial. Ha afegit que es farà “sempre que sigui possible en el mateix centre” i es buscarà assegurar una atenció “personalitzada” per evitar les situacions viscudes durant el confinament, quan ha reconegut que “no van tenir l’atenció adequada”.

Per últim, la directora de l’escola Joaquim Ryura, Raquel García, ha assegurat viure un dia “molt emocionant” i de “molta responsabilitat” per l’aplicació de tot allò que porten mesos preparant. “Esperem que sigui un curs el més normalitzat possible”, ha manifestat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA