Educació

Millors notes i més aprovats en la selectivitat

Un 96,7% de l’alumnat l’ha superat amb 6,8 de mitjana

La millor nota de les comunes és la de llengua estrangera

El batxillerat de la pandèmia ha estat estressant per a l’alumnat, que va passar part del primer curs en confinament i el segon curs alternant les classes presencials amb les telemàtiques. Però això no ha repercutit en el resultat de la selectivitat, que experimenta una lleugera millora respecte del 2019, abans de la pandèmia. Les proves d’accés a la selectivitat (PAU) de la convocatòria ordinària del juny les han aprovat un 96,7% dels estudiants que s’hi han presentat –un 94,7% el curs passat i un 96,6% el 2019–. La nota de la selectivitat ha estat de 6,8, i la mitjana amb l’expedient de batxillerat ha resultat de 7,3. Tant el 2019 com el 2020 la nota de les PAU va ser de 6,6, i la mitjana amb el batxillerat, de 7 el 2019 i de 7,1 el 2020. Les d’aquest any han estat les segones proves que s’han flexibilitzat amb més opcions a l’hora de respondre per compensar les dificultats de l’ensenyament virtual, però no s’ha reduït el contingut. També, per fer front a les mesures de seguretat, s’han fet les proves en quatre dies i no pas en tres, com és habitual. Segons el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Josep Ribas, els resultats “avalen una vegada més la fortalesa del sistema com a mecanisme per regular l’accés i l’admissió a la universitat, i mostren l’adequació i l’encaix entre el batxillerat i els exàmens proposats”.

Pel que fa a les notes, en les matèries comunes la millor ha estat la llengua estrangera –l’anglès, l’opció majoritària, ha tingut de mitjana un 7,31, un punt per sota del francès–. En història, la mitjana ha estat de 7; en llengua catalana i literatura, de 6,9, i en llengua castellana i literatura, de 6,60. Les notes de les matèries obligatòries són, en general, similars o millors de les dels últims anys. Pel que fa a les de modalitat, una de les quals és obligatòria segons el tipus de batxillerat, la mitjana ha estat de 5,56 per a matemàtiques, de 6,87 per a matemàtiques aplicades a les ciències socials, de 6,12 per a llatí i de 7,12 per a fonaments de les arts.

LA XIFRA

6,8
és
la nota mitjana de les PAU, mentre que la nota d’accés, tenint en compte l’expedient de batxillerat, és de 7,3.

Set joves aconsegueixen la nota més alta, un 9,90

Rosa M. Bravo

Set estudiants han empatat en la millor nota de la selectivitat, ja que tots han tret un 9,90. Aquesta qualificació ha estat obtinguda per cinc noies i dos nois, que han estudiat en cinc centres públics i dos de concertats: l’institut Lauro (les Franqueses del Vallès), l’institut Jaume Balmes (Barcelona), l’escola Sant Josep (Sant Sadurní d’Anoia), l’institut La Bisbal (la Bisbal d’Empordà), l’escola Mare de Déu de la Salut (Sabadell), l’institut Els Planells (Artesa de Segre) i l’institut Julio Antonio (Móra d’Ebre). Es tracta de la mitjana obtinguda en els cinc exàmens de les matèries comunes. A més, els estudiants s’han pogut examinar de les matèries per modalitat, per apujar nota fins a un màxim de 14.

1.242 alumnes han obtingut un 9 o més en la fase general de les PAU, 794 noies i 448 nois. En la selectivitat del 2020 aquesta xifra va ser de 1.028 estudiants. Seran reconeguts amb un diploma acreditatiu de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona