Educació

El Govern prepara un decret perquè els centres puguin accedir a les dades de vacunació d’alumnes i personal de secundària

El conseller d’Educació Josep Gonzàlez-Cambray espera que la modificació s’aprovi demà dimarts

El govern de la Generalitat està preparant un decret llei perquè els centres educatius tinguin accés a les dades de vacunació de l’alumnat i personal de secundària.

Així ho ha afirmat el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, en una entrevista a TV3, on ha avançat que el Govern “podria aprovar demà el decret” perquè els instituts “puguin saber quins alumnes s’han de confinar en cas de detectar-se un positiu de Covid a l’aula”.

Mentre el decret llei no entri en vigor, si es detecta un positiu de Covid a l’aula, Educació “sol·licitarà la informació de vacunació del grup concret”, ha afegit el conseller.

La novetat més destacada de l’inici de curs pel que fa a les mesures que s’aplicaran per contenir els contagis de Covid és que els alumnes a partir de 12 anys amb pauta completa de vacunació no serà necessari que es confinin i podran seguir assistint a classe de manera presencial, ha recordat el conseller.

Perquè els alumnes confinats puguin seguir les classes, aquestes es faran simultànies de manera presencial i virtual, un repte pel qual els centres “estan preparats després d’aprenentatge del curs passat” i pel qual “disposen dels recursos necessaris”, ha afegit Gonzàlez-Cambray.

Sobre la gran demanda per estudiar Formació Professional (FP) que ha desbordat les previsions de la conselleria, el conseller ha insistit que tots els alumnes podran estudiar Grau Mitjà, ja sigui de manera presencial amb les més de 4.000 noves places habilitades en 68 centres educatius o virtual a través de l’Institut Obert de Catalunya (IOC).

Sobre aquest tema el conseller ha reconegut que de moment no es coneix quants alumnes voldran estudiar de manera virtual a través del IOC i que la xifra “es veurà en els propers dies” ja que “es tracta d’una matrícula oberta i els alumnes es poden anar incorporant”.

El requisit per estudiar a l’IOC és ser major d’edat, per la qual cosa, donada l’ “excepcionalitat” de la situació, “habilitarem que es pugui estudiar des dels 16 anys”, ha afirmat el conseller, que ha afegit que en cas que els alumnes no disposin de les eines per seguir el curs, “les hi facilitarem”. Tenint en compte el risc d’abandonament escolar entre aquests alumnes a causa de l’edat primerenca para i cursar estudis de manera virtual, Gonzàlez-Cambray ha recordat que “reforçarem el seguiment i l’orientació dels alumnes”.

Malgrat que Educació garanteix que tots els alumnes “podran estudiar FP”, el conseller ha reconegut que “no sabem quants no podran estudiar aquest any allò que és de la seva preferència”.

Amb la finalitat de que en el proper curs l’elevada demanda d’estudis de FP no desbordi l’oferta de la conselleria, “avançarem la preinscripció al mes de març, en lloc de fer-la entre maig i juny”, ha afegit el conseller.

La pandèmia ha generat situacions “que mai havíem viscut” i “ha provocat escenaris diferents de salut mental”, per la qual cosa “desplegarem actuacions per detectar l’estat emocional dels alumnes des de cinquè de primària, a més d’un punt de trobada on podran expressar com se senten” i incorporarem la salut emocional de manera transversal en el currículum, ha afirmat Gonzàlez-Cambray.

Per a això, el conseller ha recordat que s’han incorporat més d’un centenar de professionals als equips d’atenció pedagògica dels centres educatius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA