Educació

Alsina diu que portarà al Consell d’Europa la decisió del Suprem per vulnerar la Carta Europea de Llengües Minoritàries

La consellera d’Acció Exterior diu des de Londres que el Regne Unit “continua sent un país aliat molt important”

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha assegurat aquest dimecres que portarà al Consell d’Europa la decisió del Suprem sobre la immersió lingüística, ja que considera que suposa una “vulneració de la Carta Europea de Llengües Minoritàries”. En declaracions des de Londres, Alsina ha recordat que l’Estat espanyol “en el seu moment va ratificar” la Carta però que la “incompleix sistemàticament”. Segons Alsina, la immersió “és un model d’amplíssim consens tant a nivell polític com social i una línia vermella que aquest Govern no està disposat que es creui”. Per la consellera, la decisió judicial és “molt greu”.

D’altra banda, Alsina ha dit des de Londres, on mantindrà diverses reunions amb personalitats del món polític, econòmic, acadèmic i social, que el Regne Unit “continua sent un país aliat molt important”.

La consellera participarà aquest vespre en un debat sobre moviments independentistes organitzat per la Chatham House, un dels think tanks més importants del món en afers internacionals.

Segons la consellera, la conversa – que serà amb el diputat escocès Alyn Smith i el professor de Dret Internacional i d’Estudis Constitucionals Internacionals de Cambridge, Marc Weller- permetrà “posar de relleu que la Unió Europea no pot tenir un doble estàndard davant del cas escocès i el català”. “El que valgui per Escòcia ha de valdre per Catalunya”, ha dit.

“Defensaré la importància del dret a l’autodeterminació com a solució al conflicte polític entre Catalunya i Espanya”, ha explicat la consellera.

L’agenda de la consellera a la capital britànica també inclou la visita a la Delegació del Govern al Regne Unit i Irlanda, on es trobarà amb els directors de les oficines sectorials d’ACCIÓ, l’Institut Ramon Llull i l’Agència Catalana de Turisme, per coordinar actuacions conjuntes.

“Aquesta és una delegació important, com s’ha demostrat amb la gran presència del Govern a la COP26 de Glasgow”, ha remarcat Alsina, que també es trobarà amb la comunitat catalana al Regne Unit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA
PORTBOU

L’Ajuntament comença els tràmits per licitar el nou servei de l’aigua

PORTBOU