Educació

El curs escolar començarà el 5 de setembre a infantil i primària i el 7 als instituts

Aragonès i Cambray anuncien canvis en el calendari escolar a partir del pròxim curs, amb una setmana menys de vacances escolars

Durant tot el mes de setembre es farà jornada intensiva, de 9 a 13h a les escoles

El primer trimestre acabarà un dia abans, el 21 de desembre, i hi haurà un dia més de lliure disposició

Els nens podran quedar-se a l’escola a la tarda al setembre sense cost per a les famílies

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, han anunciat aquest dijous l’avançament de l’inici escolar a partir del curs que ve. Així, les classes començaran el 5 de setembre per a infantil i Primària, mentre que els alumnes de l’ESO, Batxillerat i Formació Professional iniciaran les classes el 7 de setembre.

Durant el mes de setembre, a més, l’horari escolar serà intensiu, és a dir, que a les escoles d’infantil i primària només es farà classes als matins, de 9 a 13h, com ja passa ara al juny. Fins a les 15.30h hi haurà l’espai menjador i després activitats. Als instituts, es mantindrà l’horari habitual.

A més, el Departament d’Educació ha aclarit que els nens podran quedar-se a l’escola a la tarda al setembre sense cost per a les famílies.

Cambray ha explicat que es mantindran les hores de classe durant tot el curs, malgrat tenir una setmana menys de vacances escolars. Per compensar, es començarà un dia abans les vacances de Nadal, ja que el primer trimestre acabarà el 21 de desembre. A més, hi haurà un dia més de lliure disposició al llarg del curs, passant de tenir-ne tres a quatre, que Educació recomanarà que sigui durant el segon trimestre, el més llarg del curs.El curs acabarà el 22 de juny per a infantil i primària i el 20 per a la resta d’etapes.

“El canvi en el calendari escolar no comportarà un increment del nombre de jornades laborals pels professionals de l’educació”, ha assegurat el conseller d’Educació, que ha remarcat que el professorat tindrà una hora més de coordinació amb la jornada intensiva i que els directors dels centres “disposaran dels nomenaments al juny” quan fins ara es feien al juliol, cosa que segons Cambray “facilitarà” la preparació per al curs que ve.

Aragonès ha explicat que l’avançament de l’inici de curs respon a una “necessitat pedagògica de millorar els resultats educatius dels alumnes” i és una mesura per afavorir “la igualtat” i la conciliació familiar. La jornada intensiva també permet adaptar-se a la calor de principi de curs, tal com també es fa al juny.

Mesura comunicada a les direccions amb un correu

La mesura s’ha comunicat a les direccions dels centres educatius a través d’un correu electrònic aquest mateix dijous, poc abans que Aragonès fes l’anunci públic. De fet, l’equip directiu de l’Escola Baldiri Reixac de Barcelona, on s’ha fet la roda de premsa, ha assegurat que desconeixia que aquest era l’anunci que s’anava a fer i se n’ha assabentat durant la roda.

Cambray ha explicat que s’havien fet consultes “informals” amb famílies, equips, directius i professorat. Ha afegit que a partir d’ara parlarà amb sindicats i “amb qui faci falta”.

D’altra banda, el canvi del calendari no afecta els processos de preinscripció i matriculació establerts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat