Educació

La Ustec amenaça amb noves mobilitzacions en l’educació

El sindicat assegura que la negociació acordada al setembre per tractar les reivindicacions és inexistent

Educació acorda amb les direccions la manera d’incorporar 3.566 nous docents al gener

La treva que els sindicats i el Departament d’Educació van signar a principi de curs, propiciada per l’acord per recuperar al gener l’horari lectiu previ a la crisi i continuar negociant durant aquest trimestre la resta de reivindicacions laborals, sembla esvair-se. La Ustec va anunciar ahir que els sindicats preparen mobilitzacions a partir de la setmana vinent, el contingut de les quals encara s’ha de fer públic. El motiu és que la negociació “és inexistent”, segons va assegurar ahir la coordinadora d’acció sindical de la Ustec, Eli Pericas. “Tot està obert”, va declarar amb relació a la possibilitat de convocar noves vagues. Els sindicats i el Departament s’han trobat en diverses reunions en què l’administració ha estat representada per tècnics i no pas pel conseller ni per la directora general de Professorat i Centres Públics, Dolors Collell, segons la Ustec.

La pròxima reunió està prevista per a dilluns vinent i els sindicats esperaven negociar-hi la instrucció que s’enviarà als centres per aplicar la reducció d’una hora lectiva a escoles i instituts a partir del gener. Aquesta reducció i l’arribada de personal nou obliguen a refer horaris, una tasca complicada segons les direccions dels centres i els sindicats. Ahir, però, va comparèixer Collell després de la reunió mantinguda amb la Junta Permanent de les Direccions dels Centres Públics, i va anunciar que en la trobada es va consensuar un document per abordar la incorporació de 3.566 docents, 90 més dels previstos inicialment, amb el menor trasbals possible. Segons Collell, la distribució es farà tenint en compte les especificitats de cada centre, i va reconèixer que pot haver-hi problemes d’ajust sobretot a secundària.

Educació augmentarà allà on calgui el màxim del 10% de docents a mitja jornada que poden impartir classes en un centre per ajustar els horaris a partir del gener. “La bona notícia és la incorporació dels docents de manera estructural al sistema”, va valorar Collell, que va negar que la negociació no avanci. Sí que va dir que les mesures amb impacte econòmic s’haurien d’implantar el 2024, mentre que els sindicats volen que sigui el 2023. La portaveu de la Ustec, Iolanda Segura, va advertir que amb les noves incorporacions no es cobriran totes les hores. El sindicat calcula que caldria 1.200 professionals més per reorganitzar els horaris amb garanties.

LA FRASE

La bona notícia és la incorporació dels docents de manera estructural al sistema
Dolors Collell
directora general de professorat i centres públics


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona