Educació

El val escolar s’ampliarà a l’ESO però es retallarà a 70 euros

Es busca com facilitar que la despesa es pugui gastar a les Ampes

El val escolar s’estendrà als alumnes d’ESO el curs que ve, però serà només de 70 euros per a tots els alumnes, també per als de primària. El president del govern, Pere Aragonès, ho exposarà demà al debat de política general del Parlament.

Aquest curs escolar la mesura s’ha aplicat només als estudiants de primària per valor de 100 euros. Segons el Govern, als 460.000 alumnes de primària de les escoles públiques i concertades s’hi sumaran els 330.000 estudiants de secundària, abastant uns 790.000. L’objectiu és universalitzar la mesura i suposarà un augment de la despesa de l’any anterior, fins als 55 milions d’euros.

El val serveix per comprar material de papereria, llibres de text, calculadores, motxilles o jocs educatius, com ho han fet aquest curs els alumnes de primària. Es va adoptar aquest estiu passat per minimitzar els efectes d ela inflació. A banda d’ampliar-ho a l’ESO, preveu introduir millores de cara al curs que ve. L’executiu apunta que la voluntat es trobar la manera de destinar el val escolar a la compra de material aprofitant la feina que fan les Associacions de Famílies d’Alumnes ja que, en molts casos, s’encarreguen de la gestió del material. D’aquesta manera, les famílies podran decidir si gasten el val escolar per la compra de material a les botigues acreditades o fer-ho a través de les Associacions de Famílies d’Alumnes.

Aquest setembre ja s’han utilitzat el 70% dels vals repartits al juliol, a botigues. Es calcula que cada família té una despesa d’uns tres-cents euros per alumne.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona