Educació

educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

La Sala de Graus de la Universitat de Girona ha acollit aquesta tarda l’acte de lliurament de la 26a edició dels Premis Mestres 68. Aquests reconeixements, que impulsen el Moviment de Renovació Pedagògica de Girona (MRP) i la Càtedra de Renovació Pedagògica UdG – Can Trona, tenen l’objectiu de reconèixer projectes educatius renovadors amb una mirada comunitària i amb capacitat de generar transformacions socioeducatives.

Enguany, la mestra i professora de secundària Anna Juárez, l’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri i el professor universitari Josep Callís han estat els distingits per nova edició dels premis d’entre les 13 candidatures rebudes en les tres categories previstes en la convocatòria.

En concret, Anna Juárez rep el Premi Individual per la candidatura presentada pel col·lectiu d’ensenyants de la Garrotxa. El jurat ha decidit atorgar-li aquesta distinció en reconeixement a la “intensitat i el compromís amb què ha viscut i viu l’educació” i a la seva trajectòria professional “àmplia i sempre impregnada d’una mirada, reflexiva, optimista i, per damunt de tot, valenta i transformadora”.

L’Escola La Farga, proposada pel moviment ciutadà per a la millora de la perspectiva escolar a Salt, Salt’Educa, i l’Associació Educativa Vall del Terri, a proposta de la Fundació Servei Gironí de pedagogia social (SERGI), reben el Premi a una Entitat.

Per una banda, el jurat reconeix a l’Escola La Farga “l’esforç, perseverant i rigorós, per oferir un servei de qualitat a la comunitat, i pels cinquanta anys de trajectòria envers l’equitat i la superació de les desigualtats educatives”. D’altra banda, l’Associació Educativa Vall del Terri rep la distinció per la seva “acció educativa i formativa, continuada i incondicional al llarg de més de vint-i-cinc anys, adreçada a joves amb dificultats d’adaptació al sistema educatiu ordinari i amb risc d’exclusió”. Així mateix, el jurat valora l’acompanyament que fa a aquests joves “més enllà dels terminis oficialment establerts, fins a assegurar la millor inserció social i laboral possible”.

Finalment, el Premi Honorífic, un reconeixement especial atorgat pel Consell dels Premis Mestres 68, l’ha rebut en Josep Callís Franco, mestre i professor de la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG. Se li reconeix la tasca desenvolupada en el món de l’educació, des d’una “visió renovadora de la didàctica de les matemàtiques i de la formació de formadors” així com per la seva participació “activa, compromesa i amb sentit crític” en tots els àmbits educatius en què ha col·laborat. El guardó a Callís també vol ser una mostra d’agraïment per haver estat l’impulsor de vint-i-cinc edicions anteriors dels premis Mestres 68.

Un jurat amb àmplia trajectòria

Els membres del jurat que han triat el veredicte de la 26a edició dels Premis Mestres 68, són Pilar Gargallo, mestra i expresidenta de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya (FMRPC); Lluís Espunya, psicopedagog; Montserrat Vilà, degana de la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG; Anna Viñas, educadora social, psicopedagoga i terapeuta familiar, cap d’Atenció a les Persones (Ajuntament de Castell-Platja d’Aro); i Eudald Carbonell, arqueòleg, investigador sobre la a teoria de l’evolució social de la humanitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]