Educació

EQUIPAMENTS

Cornellà del Terri estrenarà una llar d'infants innovadora

A Els Belluguets cuinaran menjars ecològics i de la comarca

La llar d'infants municipal de Cornellà del Terri, Els Belluguets, que s'inaugurarà diumenge, representa una novetat en el sector, tant per alguns aspectes del seu funcionament com per la manera com es finança la seva construcció i el seu manteniment. Dau Bressols, l'empresa que ha fet l'obra i la gestionarà en règim de concessió, disposa de la implicació de la Fundació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, que n'ha fet el projecte educatiu, el qual inclou, per exemple, l'aprenentatge de l'hàbit de menjar fruita. La mainada que s'hi quedin a menjar consumiran, en un 50%, productes ecològics que majoritàriament provindran de Cornellà o de la comarca. Els àpats es cuinaran a la mateixa llar d'infants, fent servir cuina al vapor.

Els Belluguets ha costat 1,2 milions d'euros, però els diners no els ha posat l'Ajuntament. Dau Bressols –participada per Caixa Laietana i la constructora Tau– ha pagat la construcció i també es farà càrrec del seu manteniment durant vint anys. El consistori ho haurà d'anar pagant a terminis durant aquest temps, junt amb una quota per cada nen del poble matriculat.

Amb Els Belluguets s'amplia i millora el servei de llar d'infants municipal que ja s'oferia de Cornellà. Les instal·lacions ocupen 450 m², repartits entre una gran sala polivalent i cinc aules, així com espais complementaris. L'edifici està envoltat per una zona d'esbarjo. Té capacitat per a 74 criatures, però n'hi ha 54 matriculades. El personal el formaran una directora i vuit educadores, a més dels empleats de la cuina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pau Bosch
Nou president d’Amics de la Rambla

“Ara el nostre objectiu és obrir la Rambla al mar”

Barcelona
SOCIETAT

La síndica posa el focus a l’alberg de Badalona

Badalona
societat

L’esclavitud dels segles XV i XIX, a debat al Museu de l’Escala

l’escala
administracions

La Casa del Mar promocionarà el patrimoni pesquer de Llançà

llançà
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona