Educació

opinió

La immersió lingüística i l'inici del curs escolar

L'escola concertada dóna total suport
al model escolar d'immersió

Els protagonistes de la tornada a l'escola deixen de ser un any més els nens i nenes que, amb tota la il·lusió i plens de nervis, comencen el nou curs. Com passa cada any, els titulars dels diaris es tornen a centrar en temes polèmics que, curs rere curs, centren l'actualitat mediàtica, com per exemple la manca de professors per afrontar l'actual nombre d'alumnes, els canvis curriculars i organitzatius promoguts per l'administració, el nombre de centres escolars i el seu pressupost, el tipus d'educació que reben els nens i nenes, etc. Però, sens dubte, aquest 2011/2012 té com a principal tema polèmic la intromissió en el nostre sistema educatiu i en el nostre model d'immersió lingüística. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat dos mesos de termini a la Generalitat perquè apliqui les mesures necessàries perquè el castellà sigui llengua vehicular a l'escola, aplicant així la sentència emesa el desembre del 2010 pel Tribunal Suprem de l'Estat.

Des de l'escola concertada de Catalunya valorem molt negativament aquesta decisió i defensem clarament la immersió lingüística com a model pedagògic d'inserció social. La Institució Cultural del CIC, així com altres entitats que apleguen centenars de centres concertats, dóna total suport al model escolar d'immersió lingüística en català perquè ens ha permès evitar la segregació escolar i ha estat un factor decisiu de cohesió social, tal com han reconegut o avalat les institucions europees, diverses instàncies científiques i la gran majoria de la societat catalana.

El nostre projecte comprèn tots els nivells del sistema educatiu, des d'educació infantil fins a la formació secundària postobligatòria i múltiples ensenyaments no reglats, i ofereix formació a uns 6.200 alumnes de totes les edats. La nostra experiència directa, així com totes les avaluacions efectuades fins ara, acredita que aquest model no genera cap perjudici a l'alumnat, sinó que permet assolir nivells satisfactoris en el coneixement tant del català com del castellà. Entenem que el país no pot prescindir d'aquest model educatiu i que, en qualsevol cas, caldrà trobar fórmules que garanteixin els drets de tothom sense amenaçar la convivència i la cohesió, la qual cosa passaria si abandonem la immersió lingüística a l'escola. És per això que, com a escola concertada, donarem tot el suport a les autoritats educatives de Catalunya en les mesures que es decideixin per aconseguir aquesta finalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
unió europea

Brussel·les investiga Meta per no combatre la desinformació

barcelona

Ane Movilla és la nova presidenta de Turisme Rural Girona

girona

Més de cinc milions per soterrar o desplaçar línies d’alta tensió a Reus, Begues i Rubí

Barcelona
educació

El govern ratifica l’acord per revertir les retallades del personal docent

barcelona
Societat

Mor Yumi Katsura, dissenyadora de moda que va popularitzar els vestits nupcials al Japó

societat

Denuncien que la vulnerabilitat es cronifica a Catalunya

barcelona
societat

Reclamen millores a un punt negre de la C-451 al Solsonès

LLobera

El temporal causa un nou vessament d’aigües fecals a la riera de Canyars

Gavà
Medi ambient

Arxivats els expedients d’autorització de dos parcs solars

El Perelló