Educació

EDUCACIÓ

El PSC de Salt vol dirigir alumnat als nuclis veïns

El grup del PSC a Salt ha demanat que part de l'alumnat del municipi amb necessitats educatives especials pugui dirigir-se als nuclis veïns i crear d'aquesta manera una zona escolar única, segons va dir ahir l'exalcaldessa, Iolanda Pineda. “Ja ho havíem proposat alguna altra vegada, però pensem que és una qüestió de solidaritat i de justícia. [Aquests nuclis] no tenen la càrrega social de Salt.”

L'zona única escolar del Gironès inclouria, segons Pineda, “Girona, Bescanó, Vilablareix, Aiguaviva, Sant Gregori... els que estan més a la vora.” Salt ja és zona escolar única, però això no ha impedit que molts joves escolars se n'anessin a centres d'altres municipis, segons va denunciar la regidora Soumaya Waez.

L'exalcaldessa va comparèixer ahir en roda de premsa per denunciar que el govern de CiU no té “cap direcció en educació i cap model per a l'escola pública” i hi va afegir que “CiU, a Salt, ha llançat la tovallola”. Els regidors socialistes es queixen que el govern no faci promoció de l'escola pública i, en canvi, hagi cedit uns terrenys perquè, a partir del setembre, s'hi instal·li una escola concertada (l'Escola Pia). Pineda diu que nou famílies s'han inscrit a P3 en el centre. “L'aposta per la concertada no ha tingut la resposta que esperaven.”

Un ple extraordinari

Per tot això, els socialistes demanaran d'aquí a pocs dies un ple extraordinari monogràfic sobre educació a Salt. Tenint en compte que el PSC té sis regidors (de vint-i-un) en el plenari, Àlvarez va dir que el govern de CiU està obligat, segons el ROM, a convocar el ple extraordinari abans de mitjans de juliol.

Els socialistes es queixen del mal estat d'algunes instal·lacions –van esmentar els barracons de l'escola Les Arrels, entre altres defectes– i va afirmar que, en un ple, el regidor d'Educació, Robert Fàbregas, havia dit que el model d'escola pública del govern és que “sigui gratuïta”. El PSC ha contactat amb Independents per Salt (IPS) i la coordinadora de les AMPA del municipi perquè facin aportacions al debat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses