Terrenys per a equipaments

L'Ajuntament de Sarrià de Ter té previst destinar un 40% dels terrenys que estan a prop del sector cedit a la UdG per al campus de Ciències de la Salut a la promoció d'equipaments privats relacionats amb la vida universitària, amb la voluntat de crear les sinergies pròpies d'un campus universitari. Els terrenys municipals propers al campus fan 80.000 metres quadrats i són de caràcter urbanitzable. En aquesta zona propera al campus, segons paraules de la rectora de la UdG, es podria obrir una cafeteria i un restaurant, entre altres serveis. I també es reservarà una altra peça, d'una hectàrea aproximadament, per a infraestructures directament relacionades amb l'activitat dels centres universitaris.

El protagonista de l'acte d'ahir, l'alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent, va afirmar que, amb l'emplaçament del campus en aquest municipi, «Sarrià se situa en el mapa acadèmic» de Catalunya. Torrent va afegir que el campus serà «un pol d'atracció» no únicament per a les comarques gironines, sinó per al conjunt de Catalunya. I es va mostrar molt satisfet per la contribució de Sarrià a l'ambiciós projecte de la UdG. «Estem orgullosos de poder contribuir, amb aquest granet de sorra, a aquest projecte que per a Sarrià serà emblemàtic i de futur», va afirmar. I es va referir al futur campus com un espai on les sinergies entre els estudis de medicina i d'infermeria i el Trueta donaran un valor afegit a tota aquella àrea urbana.

El director general d'Universitats va recordar que per a cadascuna de les peces que formaran part del nou campus s'haurà de convocar un concurs i, per tant, s'aniran adjudicant i construint de forma progressiva.

La rectora de la UdG, Anna Maria Geli, va agrair a l'alcalde de Sarrià la cessió «gratuïta i voluntària» dels terrenys per a aquest projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà