Educació

Premià de Dalt pagarà els llibres escolars als alumnes

L'Ajuntament destinarà una partida de 250.000 euros a les escoles i l'institut perquè promoguin projectes de socialització de llibres

La iniciativa beneficiarà un miler d'escolars del poble

El curs vinent les famílies de Premià de Dalt no hauran de patir per la despesa que suposa la compra dels llibres de text i el material escolar, perquè els sortiran gratis. Aquest és el compromís que va assumir per ple el govern del municipi en destinar una partida de 250.000 euros del pressupost a les dues escoles de primària públiques i l'institut. Segons explica el regidor d'Hisenda i portaveu del govern, Josep Triadó (CiU), els diners es distribuiran de manera equitativa entre els tres centres perquè es creï un banc de llibres. “Les escoles Marià Manent i Santa Anna i l'institut Valerià Pujol seran els gestors d'aquest banc, que es nodrirà tant dels llibres que s'hagin pogut recuperar i reciclar com de les adquisicions que s'hagin de fer per completar tota la demanda”, indica Triadó. El regidor assenyala que es posarà en marxa una comissió amb representants de l'AMPA de cada escola, de la direcció i de l'Ajuntament per decidir quina és la millor manera de tirar endavant la iniciativa.

El consistori preveu que se'n poden beneficiar un miler d'alumnes i que la partida que s'hi destina suposarà una inversió individual d'uns 250 euros per infant. “Ha estat una feina transversal amb les regidories d'Hisenda, Ensenyament, Ocupació, Promoció Econòmica i Serveis Socials, que fa mesos que teníem al cap i que finalment podrem dur a terme”, destaca Josep Triadó. La iniciativa busca el compromís de les escoles, i sobretot de les famílies, a l'hora de tenir cura dels llibres. “Com més llibres es reciclin i formin part de la bossa comuna, menys diners haurà de gastar l'escola per comprar nous volums i els podrà destinar a altres necessitats”, aventura el regidor, que hi afegeix que “els tres centres educatius de Premià de Dalt estan prou madurs per optimitzar al màxim el projecte”.

Comptes sanejats

Premià de Dalt vincula la subvenció de 250.000 euros als centres educatius locals a la bona salut dels comptes municipals que els han permès generar un estalvi de 3,7 milions d'euros aquest any. D'aquesta quantitat, 2,6 milions es destinaran a un seguit de millores que engloben àmbits ben diversos, com ara la millora del servei de transport públic, que s'ampliarà al cap de setmana i serà gratuït per a la gent gran, entre d'altres; la renovació de carrers i places dels barris; el foment de l'ocupació i l'emprenedoria o l'augment dels ajuts a menjadors escolars. “També destinem 345.000 euros a reduir l'endeutament”, precisa el regidor, que destaca la gestió municipal. “A Premià de Dalt hem fet la feina ben feta, sense estirar més el braç que la màniga i cobrint les necessitats socials dels nostres ciutadans”, afirma.

LA XIFRA

1.000
alumnes
de primària i secundària dels centres educatius de Premià de Dalt tindran els llibres gratuïts el curs 2014/15.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Medi ambient

Arxivats els expedients d’autorització de dos parcs solars al Perelló i l’Ametlla de Mar

El Perelló
PATRIMONI

Quart disposa de la rectoria de Sta. Margarida fins a l'any 2047

QUART

Fomentar el benestar emocional a través de l’escriptura

olot
Meteorologia

El pla Inuncat es manté en prealerta

Barcelona

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona
societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona