Els pares de l'escola 10 de Torrent demanen que comence la construcció del seu centre

El curs s'ha iniciat amb dos dies de retard i de manera, precipitada segons l'associació de pares i mares d'alumnes

L'alumnat de l'escola d'educació infantil i primària número 10 de la ciutat de Torrent han començat el dijous 10 de setembre el seu curs escolar, dos dies més tard que la resta d'estudiants d'aquest segment educatiu. Ho han fet allotjats en un solar farcit de barracons i en el qual tan sols hi ha dues fonts instal·lades en un pati asfaltat per complet i adreçat a ser el lloc d'esplai de tot el centre que acull alumnat de 3 a 6 anys.

Tot i la hipotètica normalitat en l'entrada dels alumnes, l'Associació de Pares i Mares del Centre considera que no està adaptat per a les necessitats de l'alumnat i que constitueix una manca de respecte, haver d'acollir persones de tan tendra edat en unes instal·lacions que han estat qualificades per la Conselleria d'Educació de provisionals, fins que el centre definitiu estiga construït.

L'alcaldessa, Mª Josep Català, va prometre a l'associació que les obres de l'escola començarien a la primeria d'aquest mes de setembre i, aquesta promesa, no sols no ha estat complida, sinó que al solar que s'ha cedit per poder-hi alçar el centre no ha experimentat ni el mínim moviment de terres.

Així les coses, tant l'associació de pares i mares del centre com els grups polítics que ocupen la bancada de l'oposició municipal demanen a la Conselleria que s'inicien les obres al més prompte possible. Però en el plenari celebrat en la vesprada de dijous, la presència de membres d'aquesta associació ha volgut deixar palés el seu malestar i ha demanat a l'alcaldessa de Torrent que procure complir amb el que fa mesos va assegurar que es faria.

Per al síndic portaveu socialista, Josep Veiga, «la Conselleria d'Educació és la primera responsable que no estiga en marxa les obres d'aquesta escola perquè és la que disposa dels diners, dels terrenys i de la competència per a poder-ho fer». El portaveu socialista ha valorat molt negativament el fet que l'alcaldessa estigués dimarts passat «disfressada» amb una samarreta reivindicativa sobre la construcció del centre i no haguera comparegut dijous en l'acte d'inici d'un curs que promet ser efervescent.

La localitat necessita una nova escola i, per això, els terrenys van ser cedits l'any 2006, quan governava la localitat el socialista Josep Bresó, però Educació no ha començat les obres i ha decidit que comence el curs dins un solar amb classes prefabricades.

A la reivindicació dels afectats se suma la Plataforma en Defensa de l'Escola Pública de Torrent, que reivindica centres com cal, perquè puguen acollir convenientment l'alumnat i rebutja les aules prefabricades. També suma a aquesta reivindicació la construcció de més centres de zero a tres anys, plantilles estables, atenció escaient per a l'alumnat amb necessitats educatives especials, educadors i fisioterapeutes als centres, una matrícula equilibrada de l'alumnat immigrant en tots els centres sostinguts amb fons públics, oferta de places en valencià en secundària, especialistes en llengües estrangeres, plans per a evitar el fracàs escolar i actuacions per garantir la formació permanent de les persones.

Però a aquestes demandes puntuals s'afigen les històriques de la ciutat: la construcció d'infantil i primària números 10 i 11, la creació d'escoles que acullen l'educació de zero a tres anys, la creació d'una escola oficial d'idiomes, la construcció d'un centre públic de formació de persones adultes, que es garantisca la continuïtat de l'ensenyament en valencià en la secundària obligatòria i en el batxillerat, l'adequació i millora dels centres educatius Tirant lo Blanch, Serra Perenxisa, Lope de Vega, La Encarnación, Sant Pasqual i Veles e Vents, la dotació de personal d'infermeria als centres d'educació especial i la modificació de l'adscripció de l'alumnat dels centres de primària a secundaria.

Ni l'alcaldessa ni la regidora

PERE ROSSELL

En aquesta ocasió no s'ha acostat a l'acte d'obertura oficial del solar amb contenidors, cap representant polític del partit que sustenta la majoria absoluta. Tan sols el síndic portaveu socialista ha estat interessant-se per les condicions de les instal·lacions que acollien ciutadans i ciutadanes torrentins de tendra edat. El primer dia de curs, ni 'alcaldessa ni la regidora d'Educació, han volgut enfrontar-se a la crua realitat d'una escola provisional, ubicada en un lloc provisional, amb dues fonts provisionals que aprofitaran de dutxa a l'alumnat degut a l'alçada que disposen, dins un pati marcat per la solana i uns contenidors que a les nou del matí ja expedien una gradació de calor considerable. Al plenari de la vesprada de dijous, tampoc van saber donar suficients explicacions i van quedar com Camot davant les evidències que va plantejar la bancada de l'oposició i els pares i mares que s'hi van acostar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
irlanda del nord

Un tribunal anul·la parts de la reforma migratòria de Sunak

barcelona
transports

15 milions i dos mesos de talls per arreglar el robatori de coure

barcelona
societat

Detinguts tres homes que cultivaven més de 3.100 plantes de marihuana a Tivissa

Barcelona

Condemnen els membres d’una xarxa de prostitució a diverses penes presó

barcelona
infraestructures

Aigües de Mataró renova la xarxa de cinc carrers del barri de Cirera

Mataró
societat

Desconvocada la vaga de Nestlé després d’aconseguir millores al conveni

girona
societat

Detenen un home a Vic per la mort de la seva parella, desapareguda des d’abril

barcelona
transports

La tuneladora reprèn els treballs al tram central de l’L9

barcelona
estat espanyol

L’Audiencia Nacional jutja el jubilat de les cartes bomba

barcelona