Educació

Separació per edats al pati i al menjador que agrada a les famílies i als docents

Els de primer i segon d'ESO no coincideixen amb els més grans en l'esbarjo

“En lloc de 400 nens de cop a fora, en tenim 200 i 200”, afirma la directora

La directora de l'institut de Santa Coloma, Dolors Oliveras, i la secretària, Cristina Bou, valoren el fet que en un horari de tantes hores l'equip directiu pot separar els alumnes per edats al pati i al menjador.

La directora destaca que hi ha una notable diferència d'edat entre un alumne de primer d'ESO i un de quart. “Tenir un pati amb tots els alumnes junts seria un problema si féssim la jornada compactada, tot i que l'espai és gran. S'ha de tenir en compte que són edats molt diferents [de 12 a 16 anys en el cas d'ESO]. Hi ha repetidors que tenen 17 anys, i això encara ho fa més gran. Els de primer i de segon d'ESO van junts al pati i no coincideixen amb els de tercer i quart”, indica.

Habitualment, els de tercer i quart d'ESO van al pati a un quart i cinc minuts d'onze del matí. Els més joves hi van a un quart de dotze.

Més protecció

Bou destaca que, amb la jornada partida, a Santa Coloma poden dedicar mitja hora a l'esbarjo. “Als instituts que fan un pati d'un quart, els alumnes no tenen gaire temps entre sortir a fora i tornar a entrar. Aquí el pati és de mitja hora.” La directora hi afegeix: “No tenim 400 nens de cop [a fora], sinó que n'hi ha 200 i 200 en cadascuna de les dues franges horàries. Sembla que estan més protegits dels més grans, perquè els de batxillerat i els de cicles formatius postobligatoris surten al carrer. En això de les franges separades, tothom hi va estar a favor, tant les famílies com nosaltres”, afirma Oliveras.

Els alumnes tenen 55 minuts per dinar, i al menjador passa el mateix que al pati: no coincideixen els alumnes de primer cicle amb els de segon. A banda de la jornada partida, a Santa Coloma no hi ha activitat lectiva dimecres i divendres a la tarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona