Educació

Fontcoberta inaugura l'ampliació de l'escola

L'esdeveniment el va presidir ahir en un acte multitudinari la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, tot i que les noves instal·lacions ja s'havien estrenat a principi de curs

Pares i mares, mestres, alguns alumnes... Un centenar llarg de persones van assistir ahir a la tarda a la inauguració de l'ampliació de l'escola Alzina Reclamadora de Fontcoberta, presidida per la titular del Departament d'Ensenyament, Irene Rigau. L'acte va ser una festa: l'ampliació s'havia demanat per primer cop fa catorze anys i, un cop iniciades, les obres es van retardar diverses vegades. Finalment, a principis d'aquest curs es va poder estrenar. Els darrers anys la manca d'espai es va solucionar amb la instal·lació de mòduls prefabricats.

En el seu parlament, Rigau va remarcar la transcendència que l'etapa de primària té en l'educació de les persones, ja que són els anys –va dir– en què s'aprenen els comportaments essencials per a la convivència, però va recordar que d'aquesta feina les famílies en són coresponsables. L'alcalde, Joan Estarriola, va destacar el fet extraordinari d'inaugurar un equipament en uns anys econòmicament complicats.

La part nova de l'escola Alzina Reclamadora, pressupostada en 1,7 milions, consta, entre altres espais, de tres aules i una biblioteca, així com un nou pati d'accés que dóna a la urbanització Ciutat Jardí, a la banda contrària de l'entrada principal del centre. També s'ha inclòs en l'obra l'ampliació d'algunes dependències que ja existien, com ara la cuina i el menjador.

La biblioteca serveix també de biblioteca pública en hores no lectives. Fins ara el servei de sala de lectura s'oferia a Can Jan de la Ferrés, un espai que a partir d'ara es vol potenciar com a centre museístic i d'interpretació del patrimoni natural, arquitectònic i històric del municipi, segons els plans de l'equip de govern.

LA DATA

2001
va ser l'any
en què es va demanar per primer cop l'ampliació de l'escola, que per fi es va inaugurar ahir.

“Els operaris ja eren una part de l'escola”

En el primer parlament de l'acte d'inauguració, la directora de l'escola, Lourdes Rimalló, va elogiar el resultat final de les obres. Durant els dos anys que van durar, però, la comunitat escolar es va haver d'adaptar a l'enrenou que implicaven els treballs. “Al final els operaris ja eren una part de l'escola, i la mainada els saludava: «Bon dia, Vicente!»”, va explicar. En qualsevol cas, tot plegat ha valgut la pena perquè, segons va afirmar, poder treballar amb comoditat influeix en la qualitat pedagògica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Protestes a Sabadell per la nova taxa de tractament de residus comarcal

Sabadell
Societat

El cementiri de Montjuïc recupera l’espai interconviccional

Barcelona
societat

Tres detinguts per intentar estafar una parella en una transacció per comprar bitcoins

Barcelona

El protocol de maltractaments de gent gran detecta 38 nous casos en un any

GIRONA
societat

Desallotgen l’acampada en suport de Palestina a la plaça Universitat

Barcelona

Parc natural, submarinistes i pescadors s’alien per treure residus del mar

l’estartit
Palamós

La CUP portarà a Antifrau la gestió sanitària al Baix Empordà

palamós
GIRONA

L’Ajuntament adjudicarà directament l’avaluació del pont de l’Areny

GIRONA
serveis

El Casal de la Gent Gran de l’Havana de Mataró s’obrirà al setembre

Mataró