Educació

Acampada en una escola contra el canvi de direcció

Una trentena de famílies s'instal·len al pati del centre Mar Nova de Premià de Mar com a protesta

Denuncien que Ensenyament ha actuat per posar fi al seu model educatiu

Plantada de tendes de campanya en una escola de Premià de Mar com a protesta contra el que es considera una imposició del Departament d'Ensenyament. Famílies del centre Mar Nova, encapçalades per l'AMPA, van encetar ahir l'ocupació del pati del centre, inicialment de forma indefinida, per fer visible la seva denúncia contra la decisió dels serveis territorials d'Ensenyament de substituir la fins ara directora per un professional aliè al claustre de mestres. La comunitat educativa de l'escola considera que la decisió respon a la “voluntat expressa” de la Generalitat de posar fi al model educatiu de l'escola, que segueix una línia pedagògica diferent de l'habitual, rebutjant la proposta del consell escolar perquè la direcció recaigués en un membre de l'equip actual. “Ensenyament ha actuat amb una clara intencionalitat contra el model de l'escola i aprofitant que són els últims dies de curs”, diu el president de l'AMPA, Jordi Estarlich. Segons explica, el dia 14 la directora anunciava en el consell escolar que plegava i el dia 17 ja es presentava en claustre el nou relleu, un professor provinent de l'escola d'Òrrius “i que no té cap vinculació amb el model educatiu de la nostra escola”. L'AMPA manté que la seva actitud reivindicativa aquest curs per reclamar millores al centre i un servei de menjador específic “ens pot haver passat factura”. De moment han fet arribar 104 instàncies de queixa als serveis territorials i mantenen una intensa campanya de protesta.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va convocar ahir a la tarda de forma inesperada una reunió amb els representants de l'AMPA per traslladar-los la posició de la Generalitat. Una reunió que es va fer al Parlament i en la qual van prendre part diputats d'altres formacions com per exemple el PSC i ICV-EUiA. Rigau, segons fonts presents en la trobada, va recordar que és la conselleria la que tria l'organigrama dels professionals a les escoles, i va insistir que no hi ha cap més intenció que resoldre una situació administrativa. El canvi, segons Rigau, serà provisional, fins que a principis de setembre s'obri un període per escollir el proper director de la Mar Nova per als quatre anys vinents. A l'hora de tancar aquesta edició l'AMPA de la Mar Nova decidia en assemblea si mantenia l'acampada i si duia a terme altres accions.

LA FRASE

Ensenyament ha actuat amb una clara intencionalitat contra el model de la nostra escola
Jordi Estarlich
PRESIDENT DE L'AMPA ESCOLA MAR NOVA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA