Educació

Oci

Ciència i tecnologia des de ben petits

Ros destaca que amb aquestes activitats es vol crear vocació en aquestes àrees, que considera que són imprescindibles per al progrés

El Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL) ofereix durant els mesos d'estiu i per cinquè any consecutiu activitats de caràcter científic i tecnològic per a nens i joves. Aquests dies es porten a terme el campus tecnològic de robòtica i aplicacions, per a nens d'entre 6 i 16 anys, i un taller de realitat virtual, per a joves d'entre 13 i 17 anys. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va visitar ahir al matí els participants d'ambdues activitats i va destacar la tasca educativa i pedagògica que també porta a terme el Parc Científic, l'objectiu de la qual és “que a l'estiu es disfruti aprenent i, a la vegada, generar vocacions científiques i tecnològiques imprescindibles per al progrés”.

Ros va visitar ahir els menors, d'entre 6 i 16 anys, que participen des del 22 de juny fins al 31 de juliol en el campus tecnològic de robòtica i aplicacions, en el qual es fan sis torns de 20 participants cadascun. Els casals són setmanals i estan organitzats per Engijoc, amb la col·laboració del PCiTAL.

La proposta ofereix diferents temàtiques en funció de l'edat dels participants: Robotica LEGO WeDO per a nens de 6 a 9 anys; robòtica LEGO Mindstorms, per a joves de 10 a 16; jocs i simuladors amb Scratch, per als de 9 a 16 anys, i creació d'aplicacions per a mòbils, per a joves de 12 a 16 anys.

Ros també va visitar la vintena de participants en el taller de realitat virtual, organitzat per la regidoria de Joventut de la Paeria i que es fa al centre de producció audiovisual Magical. En aquest cas, joves de 13 a 17 anys participen des del 29 de juny fins al 3 de juliol en aquesta activitat impartida per l'empresa Ponent 2002. En aquest taller els joves aprenen a fer fotos esfèriques amb el telèfon mòbil, tècniques per aplicar la realitat virtual a la vida quotidiana, confeccionar ulleres Cardboard i desenvolupar continguts
i presentacions gràfiques en un entorn de realitat virtual.

Ros va destacar que, al marge de la tasca que s'hi porta a terme, el Parc Científic de Lleida també té una funció educativa pensada per als més joves, a través dels camps de tecnologia i ciència que s'hi duen a terme durant els mesos d'estiu, per cinquè any consecutiu: “L'objectiu és que a l'estiu es disfruti aprenent i que generem vocacions científiques i tecnològiques, imprescindibles per al progrés.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES