Educació

L'escola de Pineda aconsegueix un mòdul més petit

L'Ajuntament i Ensenyament pacten un espai de 180 m²

El consistori pagarà el trasllat i la instal·lació del barracó

La pressió dels pares i la negociació política han obtingut resultats. Ensenyament ha garantit que l'escola Antoni Doltra del barri del Poblenou de Pineda no quedarà finalment sense mòdul prefabricat.

El departament ha informat, aquesta setmana, el govern municipal que canviarà el barracó que hi ha al pati, de dos pisos i instal·lat l'any 2007, quan la demanda de P3 es va disparar, per un de més petit. En concret, l'espai tindrà 180 m², que es distribuiran en quatre aules i dos lavabos. És de propietat d'Ensenyament, per la qual cosa no s'haurà de pagar cap lloguer, i el cost del trasllat i l'adequació del terreny on s'instal·larà l'assumirà directament el consistori.

El departament ja ha començat el desmuntatge del mòdul, que s'havia de fer a principi de la setmana que ve, i poc després s'hi instal·larà el nou. L'anunci que la Generalitat desmuntaria el mòdul de l'escola Antoni Doltra va enutjar les famílies i la direcció del centre, que van denunciar que sense aquests espais s'haurien de reconvertir en aules lectives les classes que fins ara es destinaven a activitats comunes, com és el cas de la biblioteca, l'aula de psicomotricitat i el laboratori.

Mantenir els espais

L'objectiu de la comunitat educativa era evitar que l'escola es veiés obligada a sacrificar les zones comunes per distribuir les aules que desapareixien amb el mòdul. Es va iniciar una recollida de signatures de suport, i famílies i polítics es van reunir amb el director dels serveis territorials Maresme-Vallès Oriental, Vicent Garcia, per exposar-li la situació i trobar una solució adient. Des de l'AMPA, la vicepresidenta, Raquel Masó, es mostra satisfeta amb l'anunci, però adverteix que, fins que no es vegi quin tipus de mòdul s'instal·la, els pares no estaran del tot tranquils. “Volem estar segurs que, amb el canvi, l'escola no queda afectada i podem mantenir la mateixa distribució d'espais, a la qual no volem renunciar”, indica Masó. L'escola Antoni Doltra és una de les més antigues de Pineda, amb més de quaranta anys d'història. Actualment només ofereix una línia de P3, però des de segon fins a sisè els grups es doblen perquè el centre tenia una oferta de dues línies.

LA DADA

180
metres quadrats
tindrà el nou mòdul de l'escola Antoni Doltra de Pineda de Mar, cedit per Ensenyament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

religió

Montserrat vol que el seu ‘Mil·lenari’ sigui obert a tota la societat

Montserrat
societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA