Educació

L'oferta de FP dual a la demarcació de Lleida augmentarà a 24 cicles

Amb quatre més, 600 alumnes podran accedir el curs que ve a aquest tipus de formació, basada en la col·laboració entre el centre educatiu i l'empresa

El departament i representants d'empreses i institucions vinculats als instituts Escola del Treball i Torrevicens de Lleida, al Joan Brudieu de la Seu d'Urgell i a l'Almatà de Balaguer van signar ahir el conveni per a la posada en marxa el curs vinent de quatre nous cicles en FP dual a la demarcació. Per primer cop, l'Ajuntament de Lleida i la Diputació s'afegeixen a l'FP dual incorporant alumnes d'aquesta modalitat formativa en pràctiques. En concret, a la Paeria seran 49 els estudiants de les branques d'educació infantil –que aprendran en alguna de les 18 escoles bressol municipals– i d'informàtica i telecomunicacions. En concret, seran 236 les empreses en les quals prop de 600 alumnes podran fer les pràctiques el curs vinent en aquesta modalitat d'estudis.

Des d'Ensenyament destaquen el “model d'èxit” que suposa l'FP dual, ja que quatre de cada deu alumnes van ser contractats en la mateixa empresa on van fer part de la seva formació.

En concret, s'oferiran 24 cicles formatius en aquesta modalitat d'estudis, quatre més que el curs passat, amb els quals col·laboren un total de 236 empreses lleidatanes en què els estudiants duran a terme part de la seva formació, 66 empreses més que el curs 2014/2015, gràcies a la implicació de la Cambra de Comerç de Lleida, segons ha donat a conèixer el director dels serveis territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés. El curs passat es van oferir a Lleida 20 cicles de FP dual, amb 518 alumnes i 170 empreses participants.

En aquesta línia, Cullerés ha destacat que l'FP dual cada dia rep una major demanda per part dels joves, que hi veuen més oportunitats d'accedir al món laboral, i, a  la vegada, serveix per “donar resposta a les necessitats de les empreses”.

En el mateix sentit s'ha pronunciat el director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Melcior Arcarons, que ha destacat que més d'un 40% alumnes d'arreu del país de la primera promoció de l'FP dual –que va començar al setembre del 2012 i va finalitzar el juny del 2014– van ser contractats en la mateixa empresa on van fer les pràctiques formatives dels seus estudis, al marge d'aquells que van trobar feina en altres empreses diferents.

El fet d'acostar l'alumnat a la realitat empresarial que existeix interaccionant amb el món acadèmic fa que se surti més preparat, més vinculat i més compromès amb el teixit empresarial al qual ha d'adaptar-se.

Què és la formació dual

La formació professional dual aposta per augmentar la col·laboració, durant la formació de l'alumnat, entre els centres educatius de formació professional i el món empresarial.

Mitjançant un conveni entre el centre i l'empresa, es distribueix la formació de manera que l'alumne en rep una part al seu centre formatiu i una altra l'obté de les activitats formatives i productives a l'empresa. Centre i empresa designen els tutors que fan el seguiment dels alumnes aprenents i que coordinen i avaluen les activitats que realitzen en cadascun dels dos àmbits.

L'aprenentatge es divideix en dues fases: en la primera, l'alumne s'hi incorpora per realitzar unes pràctiques i adaptar-se al funcionament de l'empresa. Després, s'inicia l'estada remunerada en modalitat de contracte o de beca, atenent els criteris acordats prèviament entre les dues parts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona