Educació

Els estudis d'ESO de Breda seran un any a l'Espai Jove

L'Ajuntament i Ensenyament preveuen que el curs 2016/2017 els joves de més de 12 anys vagin a uns mòduls a tocar el col·legi

Trenta alumnes del poble i cinc professors començaran les classes

Els estudis d'educació secundària obligatòria (ESO) a Breda seran un sol any a l'Espai Jove, equipament que ha cedit l'Ajuntament. Aquesta és la voluntat del nou equip de govern, d'ERC, i de la direcció territorial dels serveis d'Ensenyament, segons afirma l'alcalde, Dídac Manresa.

L'Ajuntament sorgit del 24 de maig ha acabat d'enllestir les negociacions que havia iniciat l'anterior equip de govern, encapçalat per Jordi Iglesias (CiU). L'Espai Jove, de dues plantes i un pati de 325 metres quadrats, només serà la seu d'estudis d'ESO el curs 2015/2016.

A l'Espai Jove ja hi ha instal·lades les pissarres digitals, i d'aquí a uns dies hi duran taules i cadires. L'Ajuntament ha comprat les taquilles per als joves i docents, i ha concedit una subvenció per a llibres a l'associació de mares i pares dels joves.

A partir del setembre del 2016, tant els alumnes de primer d'ESO com els de segon aniran a uns barracons a tocar del col·legi de primària del poble, l'escola Montseny. Els dos equipaments estaran separats per una riera. La previsió és que el curs 2018/2019 ja hi hagi alumnes des de primer fins a quart curs d'ESO al poble, de 3.800 habitants.

Els primers

A partir del mes que ve, trenta alumnes de primer d'ESO –una aula amb 16 i una altra amb 15– i cinc professors començaran les classes al poble. Formaran la secció de l'institut Vescomtat de Cabrera d'Hostalric, però no es mouran de Breda. “És una molt bona notícia que per fi hi hagi estudis d'ESO a Breda. Vol dir que el jovent hi farà vida i s'hi quedarà. Donarà vida a la comunitat educativa i al poble, a banda de la tranquil·litat de les famílies.”

LA FRASE

La voluntat de l'Ajuntament i d'Ensenyament és que hi hagi ESO a l'Espai Jove un sol any
Dídac Manresa
ALCALDE DE BREDA (erc)

Amb la direcció de l'escola i les famílies

Dídac Manresa confia que en l'estrena dels estudis d'ESO “tot surti rodó”. Assenyala que els professors i la coordinadora de l'institut han estat a l'Espai Jove i estan molt contents de les instal·lacions, situades a prop de l'ajuntament. L'inici serà amb pocs alumnes, “cosa que afavoreix la qualitat de l'ensenyament”, diu Manresa, mestre de primària. En les reunions amb els responsables d'Ensenyament, ha volgut que hi fossin representades les famílies dels alumnes i la direcció de l'escola Montseny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona
societat

Els veïns de Barcelona s’organitzen per lluitar contra el soroll a la ciutat

barcelona
Societat

Absolt l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos d’omissió de persecució de delicte

Sabadell
SANTA COLOMA DE FARNERS

Demanen que s’arxivi el cas de les protestes contra el rei a Caldes

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

El neurocientífic José Ramon Alonso, en unes jornades sobre autisme

girona
Urbanisme

La reforma de Balmes s’estén fins a General Mitre

Barcelona
Infraestructures i Serveis

Territori reforça diverses línies d’autobusos interurbans

Barcelona
GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA
Infraestructures i serveis

Territori avalua si és factible la connexió entre Sabadell i Castellar amb ferrocarrils

Sabadell