Educació

societat

La comunitat educativa acusa Rigau d'alinear-se amb la Lomqe

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) va fer ahir una esmena a la totalitat al “discurs triomfalista” de dijous de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, en la presentació del nou curs escolar. Jaume Aguilar, portaveu de la plataforma, que aplega sindicats i associacions de pares, mestres i alumnes, va acusar Rigau de no haver estat “valenta” contra la llei Wert i de no haver fet “canvis substancials” en el pressupost del seu departament per garantir la “cohesió social” en un moment en què el 26% dels infants estan en risc d'exclusió.

Aguilar va posar com a exemple el fet que Ensenyament hagi aprovat els currículums de primària i ESO, al juny i a l'agost respectivament, i hagi avalat els nous llibres de text adaptats a la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomqe) sense esperar-se a saber què passarà amb la reforma educativa després de les eleccions generals, com han fet altres territoris. El MUCE va criticar que només s'hagin contractat 790 mestres més per fer front a l'augment del nombre d'alumnes i va xifrar en “almenys 3.000” els docents de més que caldrien.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.