Educació

L'escola pia de Mataró no farà al final més hores en castellà

La família que havia denunciat el centre reclamant un 25% d'hores en castellà decideix donar de baixa els dos alumnes dies abans de l'inici del curs

La decisió ha agafat per sorpresa tota la comunitat educativa

La direcció anirà informant als pares aquesta setmana

Canvis a darrera hora, però benvinguts. Així és com afrontava ahir la comunitat educativa la notícia que finalment no caldrà aplicar la sentència que l'obligava a ampliar les classes de castellà a dos cursos on anaven els fills de la família demandant. Segons es va confirmar ahir des del mateix centre, el pare dels dos alumnes que havien de cursar 6è i 4rt aquest curs, va signar la baixa dijous passat després de comunicar-ho per correu electrònic el dia abans i fer-ho públic hores després a través de la premsa. El pare assegurava al diari ABC que canviava els seus fills a una escola privada perquè s'hi veien obligats després de la repercussió que havia tingut a final de curs la sentència que obligava a canviar el model d'immersió lingüística a l'escola on portava els seus fills.

Ahir, des del centre que inicialment tenia previst fer un comunicat, es van limitar a dir que “mai s'ha forçat a ningú a marxar” i la prova és que s'havia organitzat ja el curs per ampliar les hores de matemàtiques en aquestes dues aules per acatar amb la sentència judicial. Ampliar les hores de castellà amb les matemàtiques va ser la solució que es va pactar a final de curs, però que no es va arribar a aplicar, ja que la mateixa família va considerar oportú esperar a l'inici del nou curs escolar per no interferir en el funcionament de l'escola a pocs dies de finalitzar el curs.

Des de la direcció de l'escola es va informar en un primer moment el professorat que, coincidint amb el primer dia de curs, ja n'estaven al corrent. No passava el mateix amb molts dels pares i mares de l'escola. A les portes del centre ahir al migdia hi havia famílies que no n'estaven al cas. “Així, problema resolt? Millor, imagina't que et toca a tu”, deia una mare a l'altra.

Segons van explicar des de l'Ampa, ahir al vespre s'havia previst una reunió extraordinària amb els pares per explicar com s'aplicava finalment la normativa a les classes de matemàtiques. “No hi haurà reunió perquè ja no cal i això és un alleugeriment per a tothom”, reconeixia ahir el vicepresident de l'Ampa, Raúl Legido. Des de l'associació de pares, tot i haver suspès la reunió, esperen tenir una confirmació oficial. “Ho sabem perquè els nens no han vingut i pel que el pare va explicar a la premsa i que no compartim. Ara volem que tot torni a la normalitat, amb el mateix model d'immersió que fins ara ”, va afegir.

Reunions als pares

Des del centre, s'ha confirmat que els dies vinents la nova direcció de l'escola pia Santa Anna de Mataró, que assumeix Toni Aguilar, es reunirà amb les famílies i al mateix temps que es presenta en el càrrec també es comunicaran als pares els canvis que s'han produït a darrera hora i que deixen intacte el model lingüístic a l'escola. “Volem deixar enrere el curs passat i ser curosos perquè allò no es torni a repetir. A tots ens va agafar per sorpresa”, afegia ahir el portaveu de l'Ampa.

LA FRASE

Ho sabem a través del que va explicar el pare a la premsa i que no compartim. Ara volem normalitat
Raúl Legido
vicepresident de l'ampa de l'escola santa anna de Mataró

LA DATA

19.05.15
Entrava en vigor
la sentència, però que es va ajornar fins al setembre a petició de la família.

Rebuig a la sentència, que no s'aplicarà

La resolució judicial del TSJC que donava la raó a la família de l'escola Santa Anna va generar una gran mobilització a Mataró. L'endemà mateix que es conegués el seu contingut que obligava a impartir un 25% de les classes en castellà s'organitzava a través de les xarxes socials una concentració a les portes del centre educatiu a favor de la immersió lingüística del català que aplegava una multitud. A pocs dies d'haver-se d'acatar la sentència que entrava en vigor el 19 de maig, es va anunciar el seu ajornament fins al setembre, després d'arribar a un acord amb la família. Ara, un cop s'ha signat la baixa dels alumnes des del centre, s'entén que no s'ha d'aplicar un cop la família demandant ja no forma part de l'escola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

ADF, 15 entitats i un restaurant a Els Bellots

TERRASSA
educació

Malestar perquè es tanca una línia d’I3 a Rocafonda de Mataró

Mataró
salut

Acord en defensa de l’antic hospital de Mataró

mataró
medi ambient

Badalona analitza la salut de 216 palmeres i 10 estan molt greus

Badalona
Sant Feliu de Pallerols

Sèlvans assaja un nou model d’economia rural a través de la gestió forestal

Sant Feliu de Pallerols
GIRONA

Retiren l’aparcament reservat a la Guàrdia Civil a Emili Grahit

GIRONA
SALUT

Créixer en entorns d’aire contaminat redueix la capacitat d’atenció dels nens

BARCELONA