Educació

El Bell-lloc del Pla ha format uns vuit mil nois en 50 anys

El centre, de caràcter concertat, va obrir les portes l'any 1965 amb una seixantena d'alumnes

Des dels inicis, l'educació espiritual dels joves va a càrrec de la prelatura de l'Opus Dei

L'escola Bell-lloc del Pla, de Girona, celebra aquest curs mig segle d'existència. Prop de vuit mil alumnes de la ciutat de Girona i comarques han passat per aquest centre, que, segons explica el cap d'estudis, Enric Vidal, si bé va ser fundat amb un clar sentit de missió, en el decurs d'aquests cinquanta anys ha evolucionat i s'ha modernitzat amb la incorporació de les noves tecnologies i les llengües estrangeres, i ha apostat fermament per l'emprenedoria. “S'ha creat una perfecta simbiosi entre els principis que van inspirar l'escola, i que es mantenen, i la necessària renovació pedagògica”, afirma Vidal.

Els principis que van guiar, i encara guien, segons els seus responsables, l'actuació dels educadors del Bell-lloc són la formació acadèmica, la formació humana i la formació cristiana.

Els orígens d'aquest centre, que oficialment va obrir les portes l'any 1965, es remunten a uns anys abans, al 1958, quan un grup de famílies de Girona van començar a treballar amb la idea d'obrir un centre que oferís una educació humana de qualitat i amb una clara orientació cristiana. Aquestes famílies es van començar a moure fins a trobar una finca als afores de Girona, Can Pau Birol, i van reunir els dos-cents avaladors necessaris per comprar la masia, del segle XIV.

Inicialment, aquest centre va entrar en funcionament com a institut tècnic agrari, però en el decurs d'aquests cinquanta anys ha anat creixent i ampliant l'oferta formativa, de manera que actualment s'hi poden cursar estudis d'infantil, primària, secundària, batxillerat i batxillerat internacional.

Des del començament, Bell-lloc va comptar amb l'impuls de Josep Maria Escrivà de Balaguer, fundador de l'Opus Dei. I és que les famílies que van promoure el projecte van confiar l'activitat formativa doctrinal i espiritual a la prelatura de l'Opus Dei. El centre va començar la seva trajectòria amb una seixantena d'alumnes. Cinquanta anys després, hi estudien 1.290 alumnes des de P0 fins a batxillerat i hi exerceixen prop de noranta professors.

El Bell-lloc és un centre concertat que, a excepció de l'etapa d'educació infantil, que és mixta, defensa l'educació diferenciada i té únicament nois a les aules. Un altre dels trets diferencials del centre és que cada alumne té un tutor personal que s'entrevista amb freqüència amb ell i amb els seus pares, i que es responsabilitza de la seva orientació acadèmica, l'ajuda a desenvolupar-se personalment i a fer seus els valors i les actituds propis del col·legi. En aquesta línia, el centre promou una estreta col·laboració amb els pares dels alumnes.

Programa d'actes

Per commemorar aquests cinquanta anys, el centre ha organitzat un programa d'actes que es desenvoluparà al llarg de tot el curs escolar. Dissabte que ve tindrà lloc un acte acadèmic, institucional i familiar que servirà de tret de sortida d'aquest programa. A més de la comunitat educativa actual, han estat convidats a assistir-hi anteriors directors del centre, antics professors i pares de les primeres promocions d'alumnes. “Bell-lloc és fruit de l'acció, l'entusiasme i la iniciativa d'aquelles persones que van ser capaces de convertir en realitat una idea; de totes les famílies que, en els seus inicis, quan no hi havia pràcticament res, van portar-nos els fills i ens van encoratjar contínuament amb el seu ànim i la seva confiança”, diu el director del centre, Joan Planagumà, en la carta d'invitació. L'acte començarà a dos quarts de dotze del migdia al pavelló esportiu i, després d'unes paraules de benvinguda als assistents, l'antic alumne del centre Dídac Lee, conseller delegat d'Inspirit i directiu del Futbol Club Barcelona, farà una xerrada que porta per títol Els reptes de la globalització. Quins valors permanents cal educar. Està prevista l'assistència de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que serà l'encarregada del parlament de cloenda.

El 4 d'octubre, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, va oficiar, a la catedral de Girona, una missa d'acció de gràcies.

LA DATA

24.10.15
Tret de sortida
del programa de les activitats que es duran a terme al llarg del curs per celebrar el cinquantenari.

Un acte institucional, acadèmic i familiar

Per commemorar aquests cinquanta anys, el centre ha organitzat un programa d'actes que es desenvoluparà al llarg de tot el curs escolar. Dissabte que ve tindrà lloc un acte acadèmic, institucional i familiar que servirà de tret de sortida d'aquest programa. A més de la comunitat educativa actual, han estat convidats a assistir-hi anteriors directors del centre, antics professors i pares de les primeres promocions d'alumnes. “Bell-lloc és fruit de l'acció, l'entusiasme i la iniciativa d'aquelles persones que van ser capaces de convertir en realitat una idea; de totes les famílies que, en els seus inicis, quan no hi havia pràcticament res, van portar-nos els fills i ens van encoratjar contínuament amb el seu ànim i la seva confiança”, diu el director del centre, Joan Planagumà, en la carta d'invitació. L'acte començarà a dos quarts de dotze del migdia al pavelló esportiu i després d'unes paraules de benvinguda als assistents, l'antic alumne del centre Dídac Lee, conseller delegat d'Inspirit i directiu del Futbol Club Barcelona, farà una xerrada que porta per títol Els reptes de la globalització. Quins valors permanents cal educar. Està prevista l'assistència de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que serà l'encarregada del parlament de cloenda. El bisbe de Girona, Francesc Pardo, va oficiar, el 4 d'octubre a la catedral de Girona, una missa d'acció de gràcies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà
infraestructures

Posen en marxa els ascensors de l’estació de Mollet Sant Fost

MOLLET DEL VALLÈS
SALT

Els patinets han estat involucrats en una vintena d’accidents els últims sis mesos

SALT
GIRONA

L’Ajuntament instal·larà llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia

GIRONA
SALT

L’IDIBGI publica el joc virtual ‘Mite o Ciència’ de divulgació científica

SALT
societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes