Educació

L'STEPV proposa un pacte de legislatura per reduir, encara més, les ràtios

La Mesa Sectorial ha tractat la reducció de ràtios i el decret d'admissió

El Sindicta de Treballadors de l'Enseyament del País Valencià ha proposat en la Mesa Sectorial un pacte de legislatura per a reduir les ràtios més enllà de la proposta de Conselleria de recuperar les ràtios anteriors a l'augment de 2012.

El Sindicat considera que el curs que ve la ràtio en alumnat de tres a quatre anys ha de ser de 20, i no de 25.

Segons la proposta de Conselleria, les ràtios retornaran 25 alumnes en Infantil i Primària; 30, en secundària; 35, en Batxillerat; 30 en Formació Professional; i es recuperen igualment les ràtios en els diferents cursos d'ensenyaments d'idiomes i de formació de persones adultes.

Per al Sindicat, aquestes ràtios continuen sent massa elevades per a garantir una educació el més individualitzada possible i una atenció a la diversitat de qualitat. De fet, per als representants de l'STEPV, “aquesta situació es pot mantindre el curs que ve, però el sistema educatiu necessita disminuir les ràtios progressivament”.

Així i tot, el Sindicat considera que el curs que ve la ràtio en alumnat de tres a quatre anys ha de ser de 20, i no de 25 com planteja la Conselleria, tal i com ha proposat el Sindicat en la Mesa Sectorial.

En la proposta de la Conselleria, la baixada de ràtios només afectaria als cursos d'entrada d'alumnat en totes les etapes educatives (excepte primer de Primària), i progressivament s'aniria implementant en la resta de cursos. STEPV ha proposat que, si la retallada de ràtio va afectar tots els cursos i etapes educatives, la recuperació d'aquestes també s'ha d'aplicar per al curs que ve en tots els cursos i etapes educatives.

Quant a l'ordre d'admissió, el Sindicat també ha valorat positivament els canvis proposats per Conselleria, especialment l'anul·lació del districte únic, que tant de dany ha causat al sistema públic. Sota el fals argument de la llibertat d'elecció de centres, s'ha estat afavorint la xarxa concertada, majoritàriament catòlica, mentre se suprimien unitats en l'escola pública.

Algunes propostes que ha aportat STEPV al decret d'admissió han estat que es contemplara la matriculació de fills bessons o trigemins, l'increment de puntuació per alumne amb discapacitat, l'atenció al professorat que canvia de centre per un canvi de plaça, la inclusió dels desnonaments en els criteris per escolaritzar un alumne una vegada finalitzat el procés d'admissió, per raons urgents o especials (juntament als casos de violència de gènere, assetjament escolar, etc., ja contemplats).

La Conselleria s'ha compromés a valorar aquestes propostes i, procurarà atendre-les, en la mesura de les seues possibilitats i d'acord amb els pressupostos consignats per a 2016.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Recerca a l'abast de tothom

Barcelona
biologia

Comptar i identificar papallones, un clàssic pioner que encara creix

DEMOGRAFIA i visió per computació

Ajudar els ordinadors a crear una xarxa social dels avantpassats

etnografia

Estudiar els pastors actuals per entendre la ramaderia del neolític

contaminació Acústica

Pla per controlar el soroll de l’oci nocturn a les places de Gràcia

ecologia

Detectius als boscos per calibrar la sequera

LA CRÒNICA

Contenidors i senglars a Montjuïc

oceanografia

Surfistes, bussos i banyistes al rescat del mar

Frederic Bartumeus
Biòleg impulsor del projecte Mosquito Alert

“La ciutadania pot ser a tot arreu”

Blanes