Educació

Premià de Mar establirà per un dia els horaris europeus

Hi podran participar les escoles i els centres esportius

Es vol convidar les botigues a sumar-se a la iniciativa

La jornada es compacta al migdia, s'escurça a la tarda i s'avança l'hora de les extraescolars

La majoria de pares deuen estar d'acord que no és normal que un nen o un adolescent jugui a bàsquet o faci piscines més enllà de les nou de la nit. La realitat és que actualment això passa. I fa molts anys que passa.

Una manera de solucionar aquests desajustos és acabar abans l'horari lectiu. Premià de Mar serà el primer municipi on es farà una prova pilot, al llarg de tot un dia, que ha de servir com a acció sensibilitzadora i pedagògica. Hi podran participar les escoles (de manera voluntària) i els centres esportius, i es farà arribar una proposta al comerç. Encara no hi ha data, però serà abans de l'estiu. “Nosaltres no som partidaris de fer un canvi parcial, s'haurà de fer de manera global”, assegura un dels impulsors de la reforma horària a Catalunya, Fabián Mohedano, que dilluns al vespre va ser a Premià de Mar per explicar la proposta a la comunitat educativa. “Els mestres són un col·lectiu, en general, de gent animada, i quan vam explicar la proposta vam veure que ho veien amb bons ulls.” Davant d'aquest nou canvi de costums, que deixaria enrere l'horari industrial que marca de les nou a les dotze i de les tres a les cinc, són moltes les preguntes que assalten els professionals i sobretot les famílies. Què passa amb l'hora de dinar? Mohedano sosté que una de les opcions és que els alumnes facin una parada per menjar a la mateixa escola sense haver de tornar a casa al migdia, com fan a la majoria de països europeus. “Això s'ha de veure com es podria organitzar, perquè s'hauran d'oferir nous serveis.” Un dels exemples que posa Mohedano fa referència al cas de portar els nens a les extraescolars. “La majoria es podrien fer a l'escola mateix o hi podria haver uns monitors que a les tres acompanyessin els nens a l'acadèmia d'anglès o a música. L'objectiu és que a les vuit tothom sigui a casa.” Mohedano afirma que s'ha demostrat que els divendres que les empreses fan jornada intensiva són més productius.

L'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, assegura que hi ha d'haver un canvi en els horaris “tant sí com no”. “És important que hi hagi una conscienciació i que aquesta jornada ajudi a obrir un debat per dur a terme un canvi d'aquestes característiques.”

LA FRASE

Donem la culpa a l'informe PISA i no tenim en compte els horaris que tenen els nens
Fabián Mohedano
membre de la iniciativa per la reforma horària


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES