Educació

Les matrícules, motiu de queixa dels estudiants

Les actuacions del síndic de la URV van lligades als preus de matrícules i beques

El síndic de la URV, Josep Canício, va presentar ahir l'informe de la Sindicatura de Greuges 2014/15, en el marc de l'últim claustre universitari de la Universitat Rovira i Virgili. L'informe conclou que la majoria de queixes dels estudiants (41,27%) es refereixen a problemes amb l'import de les matrícules, la dificultat d'accedir a les beques o la impossibilitat d'expedir certificats i títols si es tenen quantitats pendents de pagament. Canício valora com a “molt normals” aquestes dades, que segueixen la mitjana dels últims cinc anys. El síndic admet que la majoria d'actuacions “van lligades a aspectes econòmics, com a conseqüència de la crisi”. Sobre aquesta problemàtica, el síndic considera que la Universitat té poc marge d'actuació ja que aquests aspectes són determinats per la normativa universitària però el decret de preus el defineix la Generalitat.

La resta de sol·licituds tenen a veure amb qüestions acadèmiques (revisió d'avaluacions, pràctiques externes...), que representen un 25,40% i, una petita part, conflictes interpersonals integrats dins el “descontentament per mèrits propis” o “la propietat intel·lectual”. Una altra dada remarcable és que, del total de les sol·licituds –atenció, orientació i queixes–, 51 (81%) van ser fetes per estudiants, de les quals 28 (55%) eren d'homes, 20 (39%) de dones i tres (6%) eren peticions col·lectives.

Màsters que atreguin més alumnes

En acabar el claustre universitari, el rector de la URV, Josep Anton Ferré, es va referir a la voluntat d'incorporar, en els pròxims dos o tres cursos, màsters “per augmentar el nombre d'alumnes”. El rector va subratllar que “és important identificar quins màsters poden atraure més gent de fora”. Ferré va recordar que, segons les últimes dades, un 60% d'estudiants de màster “són de fora de la URV” i el 23% provenen d'universitats de fora de l'Estat. De fet, la URV ha augmentat l'alumnat de màster un 13% respecte a l'any passat. El claustre, a més de revisar l'oferta de màsters, graus i doctorat, va anunciar la creació d'un segon pla estratègic de recerca i innovació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia