Educació

Formaran pares i mestres contra l'assetjament

El Ministeri d'Educació engega un pla per la convivència escolar

Els pares tindran una guia contra el ‘bullying'

Els mestres i l'equip directiu de les escoles rebran una formació específica per evitar els casos d'assetjament escolar, i als pares se'ls facilitarà una guia de suport per a la prevenció i actuació si detecten que els seus fills poden estar patint aquest tipus de violència, segons va anunciar ahir el Ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, en la presentació de l'esborrany del pla estratègic de convivència escolar tractat al Consell de Ministres.

“No pot haver-hi procés d'ensenyament i aprenentatge sense convivència pacífica a les aules”, va declarar Méndez de Vigo, en un moment en què la societat està fortament commocionada pel suïcidi recent d'un adolescent a Leganés, que hauria estat víctima d'assetjament escolar.

La presentació de l'esborrany amb setanta mesures contra un fenomen també conegut com a bullying es va fer l'endemà que el Ministeri d'Educació anunciés la posada a licitació d'una línia de telèfon gratuïta i sense rastre que entrarà en funcionament al març per atendre aquest tipus de víctimes i que serà atesa per psicòlegs, advocats i treballadors socials.

A banda d'aquesta línia de telèfon, també es posarà en marxa un protocol de convivència escolar per actuar de manera immediata contra possibles casos de bullying. Méndez va explicar que el protocol servirà de referència d'actuació dels docents i de suport als protocols que ja tenen les comunitats autònomes.

El pla del ministeri preveu l'elaboració d'un manual de suport a les víctimes de violència escolar que inclourà pautes per a les famílies i també per “als assetjadors, que necessiten ajuda perquè de vegades no saben el mal que fan”, va remarcar Méndez de Vigo. Els professors i directors rebran formació específica sobre convivència escolar, es reforçaran els continguts sobre aquest tema en l'accés a la carrera docent i els pares disposaran d'una guia per ajudar-los a identificar els signes d'assetjament i violència escolar.

LA XIFRA

70
mesures
conté l'esborrany del pla estratègic de convivència escolar, que ahir es va presentar a Madrid.

Commoció per la carta d'un nen que es va suïcidar

El fenomen de l'assetjament escolar ha tornat al primer pla després que aquesta setmana s'hagi fet pública la carta d'un nen de Leganés d'onze anys que es va llevar
la vida a l'octubre en la qual explicava als pares que no
volia anar a escola. A banda de la commoció que ha causat el succés, el cas ha provocat una gran polèmica sobre les causes del suïcidi.

La mare sosté que “no hi ha cap dubte” que la raó de la mort del seu fill és l'assetjament del qual el nen era objecte a l'escola, tot i que ells no en tenien cap sospita i, juntament amb el seu marit, acusen el centre Nuestra Señora de los Ángeles de Villaverde i la conselleria d'Edu-cació de la comunitat de Madrid d'intentar “tapar” el cas
i “eludir responsabilitats”.

El centre sosté, en canvi, que, després de mesos d'investigació, no hi ha constància que el nen fos assetjat, ni tenien notícia que el nen tingués cap conflicte a l'escola i no hi volgués anar. La presidenta de la comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, va reiterar ahir que vol arribar “fins al final” per aclarir el cas i es va comprometre
a reobrir la investigació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia