Educació

Educació

135 anys de La Salle de Cassà

Aniversari amb estrena

acte

Avui l'escola inaugura el nou auditori Germà Salvador Coma, dins dels actes del 135è aniversari del centre

El centre educatiu fomenta l'educació basada en una combinació de qualitat, tradició i innovació i en l'adquisició de valors

Tres aules i 77 alumnes. Aquest va ser el començament de l'escola La Salle de Cassà de la Selva un llunyà 19 de març de l'any 1881. Ara, 135 anys més tard, el centre educatiu té 675 alumnes i un claustre de 48 professors i aprofitarà aquest curs per celebrar la llarga història que té el centre escolar i que sempre ha anat lligada al desenvolupament del mateix municipi. De fet. els antecedents de l'escola es remunten a l'any 1880, quan un grup d'empresaris cassanencs veuen la necessitat d'implantar una escola per a nois al municipi que pugui complir una funció com ja complia el centre de les Germanes del Cor de Maria per a les nenes del municipi.

La relació que els empresaris de l'àmbit surer tenien amb França va provocar que els integrants de la societat anomenada Protectora de Juventud escollissin que fossin els germans de les Escoles Cristianes de La Salle els que assumissin aquest repte al municipi cassanenc. En concret, van ser tres germans –Jerôme Agustí, Josep i Servus– els encarregats d'iniciar una escola que ha arribat fins ara i que es manté en plena forma. L'antiga societat va donar pas al Patronat de les Escoles Cristianes de Cassà, que al llarg dels anys s'ha encarregat d'adquirir nous terrenys per anar ampliant el centre i adaptar-lo a les noves necessitats educatives. L'actual director de La Salle Cassà, Miquel Casagran, sosté que l'escola s'ha convertit en una referència al Gironès, el Baix Empordà i la Selva, comarques des d'on reben alumnes de famílies que busquen aquest tipus d'educació. En aquest sentit, Casagran subratlla: “Ens centrem en el treball en valors, l'atenció individualitzada i l'alt nivell acadèmic, ja que l'objectiu és la fusió de la qualitat, amb la tradició i la innovació.” Per això, el màxim responsable educatiu posa en relleu que hi ha “pissarres digitals a totes les aules, es treballa amb tauletes o ordinadors, però al mateix temps es treballen els valors i la formació integral de l'alumne”. Casagran, que és el primer director educatiu no religiós, subratlla també l'aposta decidida per ser una escola multilingüe.

Escola multilingüe

El centre educatiu ha obtingut el segell d'escola multilingüe de La Salle i és el segona a obtenir-lo de Catalunya després de La Salle de Figueres. Això suposa una dinàmica global al centre que inclou formació en idiomes per al professorat, així com retolació a tota l'escola en català, castellà, anglès i francès, estades a l'estranger, colònies en anglès o extraescolars en què es pot escollir entre francès, anglès, alemany, rus o xinès.

Actes pels 135 anys

L'arribada del 135è aniversari del centre educatiu, que al 2005 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat, farà que l'escola es posi de gala amb diversos actes de celebració. Un d'aquests actes se celebra avui mateix, a les 12.30 hores, amb la inauguració del nou auditori Germà Salvador Coma, sorgit de la reconversió de l'antiga capella de les monges. El 28 de febrer serà un dels plats forts dels actes de celebració, amb la jornada de portes obertes en què es farà un reconeixement als exalumnes de més de 80 anys i per primer cop s'entregarà una insígnia per reconèixer una personalitat que ha treballat per l'educació a Catalunya i que recaurà en l'exconsellera Irene Rigau. El 13 de maig un sopar obert servirà per posar el colofó a l'aniversari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Més de cinc milions per soterrar o desplaçar línies d’alta tensió a Reus, Begues i Rubí

Barcelona
educació

El govern ratifica l’acord per revertir les retallades del personal docent

barcelona
Societat

Mor Yumi Katsura, dissenyadora de moda que va popularitzar els vestits nupcials al Japó

societat

Denuncien que la vulnerabilitat es cronifica a Catalunya

barcelona
societat

Reclamen millores a un punt negre de la C-451 al Solsonès

LLobera

El temporal causa un nou vessament d’aigües fecals a la riera de Canyars

Gavà
Medi ambient

Arxivats els expedients d’autorització de dos parcs solars

El Perelló
PATRIMONI

Quart disposa de la rectoria de Sta. Margarida fins a l'any 2047

QUART

Fomentar el benestar emocional a través de l’escriptura

olot