Educació

Ensenyament

First Lego League Girona

Robots i idees per a la gestió de residus

35 equips de joves participen fins avui a la UdG en la First Lego League

Competeixen amb solucions reals a la gestió de residus

Dos minuts i mig de temps i un robot que sembla que corri sol enmig d'una taula plena d'obstacles. Sembla un joc, i en part ho és, perquè al darrere de cada robot hi ha un colla de joves d'entre 10 i 16 anys que anima el seu equip amb entusiasme. Però sobre el circuit de la taula on competeixen, els robots han de separar barres de colors diferents que representen residus diferents com plàstics o ferralla, han de derruir una construcció de Lego que representa una casa abandonada, apartar peces que simbolitzen residus contaminants, apropar-ne unes altres que representen contenidors o compost de matèries orgàniques. Dotze proves en dos minuts i mig, puntuades pels jutges.

És la part més espectacular de la First Lego League (FLL) que, des d'ahir i fins avui, té lloc a l'Escola Politècnica Superior de la UdG. Cada any, la FLL llança un nou repte, basat en un problema del món real i enguany toca Trash Trek: el repte és de buscar solucions reals i innovadores per a la gestió de residus des de la recollida, a la classificació i la reutilització intel·ligent. Les evolucions del robot que cada equip ha programat durant mesos són la part més espectacular, però el repte també inclou presentar un projecte científic en què els equips han d'identificar un problema real relacionat amb la temàtica del repte i proposar una solució innovadora.

Gran final a Girona, al març

A més de les proves dels robots i del projecte, també puntuen els valors FLL (la competició amistosa, el respecte i el treball en equip). Dels 18 equips que competien ahir, el guanyador ha estat l'equip gironí de robòtica dels Mini Salvauthpark, que ha proposat una solució per reciclar bosses de plàstic aprofitant la lona dels paraigües trencats. Avui diumenge, 17 equips més competeixen des de les 9 del matí a les 2 del migdia a l'Escola Politècnica Superior.

La FLL és un torneig d'abast mundial que s'estructura en lligues locals. Els millors equips de cada certamen passen a una final estatal i, d'aquesta, a un torneig mundial. El torneig local d'aquest cap de setmana és organitzat per la Universitat de Girona i les fundacions Princesa de Girona i Scientia. La gran final estatal FLL se celebrarà els dies 12 i 13 de març a Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia