Educació

Els Maristes al·leguen que no tenien l'adreça de Benítez

El TSJC va acusar l'escola catòlica d'obstruir la justícia quan el 2011 els Mossos van demanar al centre les dades del presumpte pederasta i no els les va donar

El síndic cita les administracions per revisar els protocols

El col·legi Maristes Sants-Les Corts no va “poder facilitar” l'any 2011 als Mossos d'Esquadra l'adreça del pederasta Joaquim Benítez “perquè no la tenia”, segons va assegurar ahir a través d'un comunicat l'actual director del centre, Raimon Novell. D'aquesta manera el centre va replicar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que divendres al vespre va revelar que l'any 2011, quan el jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona va encarregar als Mossos que investiguessin uns suposats abusos als Maristes comesos per Benítez, aquests van assegurar que el centre s'havia negat a facilitar-los qualsevol informació.

“Respecte a la denúncia presentada el 14 de juny del 2011, el col·legi no ha rebut mai cap citació ni cap requeriment judicial i no va facilitar l'adreça del senyor Benítez quan la hi van demanar els Mossos d'Esquadra perquè no disposava d'aquesta informació”, diu textualment el comunicat (que ha quedat penjat, com els altres, al web del centre educatiu de Sants-les Corts).

El col·legi, en canvi, sí que va facilitar als Mossos el contacte amb la família afectada, “ perquè disposava d'aquesta informació”. Segons el comunicat penjat ahir per l'actual director, en aquell moment dirigia el centre Xavier Giné Arnella.

Raimon Novell insisteix que “la direcció del centre ha col·laborat amb les autoritats a facilitar la informació requerida” i que sempre han col·laborat amb les autoritats competents i sempre han facilitat la informació que els han requerit quan l'han tingut.

El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha convocat dimarts totes les administracions que l'any 2006 van signar el protocol marc d'actuacions en casos d'abusos sexuals i altres maltractaments greus a menors a una reunió per analitzar-ne el funcionament i les possibles errades.

El síndic creu que en el cas dels Maristes de Sants-les Corts el protocol “no ha funcionat”, i vol “acordar les millores necessàries per esmenar els errors detectats”.

Segons el síndic, s'ha posat de manifest la “necessitat que aquesta revisió es pugui fer efectiva amb la màxima celeritat possible, atès que a hores d'ara se segueixen constatant greus dificultats tant per a la detecció d'aquest tipus de maltractament com per a la coordinació de les diferents entitats i administracions per garantir la protecció dels infants que es puguin trobar afectats”.

Ha convocat els departaments d'Interior, Educació, Salut, Treball, Afers Socials i Famílies, Justícia, la fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la presidència del mateix tribunal i la Delegació del Govern de l'Estat a Catalunya.

LA FRASE

Sempre hem facilitat la informació que se'ns ha requerit quan l'hem tinguda
Raimon Novell
director del col·legi maristes sants-les corts

LA DATA

16.02.16
dia que
totes les administracions catalanes es reuneixen amb el síndic per parlar del protocol contra abusos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES