Educació

Els jesuïtes fan FP en línia per mitjà de la UOC

Amb l'aliança es volen formar tècnics superiors de manera diferent

Jesuïtes Educació va subscriure ahir un conveni amb la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) per començar, a partir del curs vinent, quatre cicles formatius de grau superior en línia: desenvolupament d'aplicacions web, gestió de vendes i espais comercials, màrqueting i publicitat i administració i finances.

Segons van explicar els responsables de l'acord, els jesuïtes seran els responsables acadèmics de les titulacions, que ja ofereix actualment de manera presencial, mentre que la UOC hi posarà les eines tecnològiques i el suport metodològic.

“No serà una FP més, sinó una aposta innovadora per cobrir noves necessitats, com la de tècnics superiors, que es podran formar de forma diferent”, va assegurar el director general de Jesuïtes Educació, Xavier Aragay. Entre les innovacions –va explicar el rector de la UOC, Josep Anton Planell– hi haurà la matrícula contínua (es matricularan nous estudiants cada mes).

Pel que fa al preu dels estudis, Aragay va afirmar que la matrícula dels alumnes cobrirà el cost de les titulacions, que no seran subvencionades, i tindran un cost de 75 euros per crèdit (30 hores), un 50% més dels 50 euros que paguen els qui fan estudis de FP per mitjà de l'Institut Obert de Catalunya (IOC). Les primeres quatre titulacions, en català i castellà, començaran al setembre, però està previst ampliar-ne el nombre els anys vinents i, en un futur, oferir-ne en anglès per a tot el món.

Les universitats catalanes fan un MOOC conjunt

Les universitats públiques catalanes (UB, UAB, UPC, UPF, UdG, UdL, URV), juntament amb la UOC i la Uvic-UCC, donaran començ dilluns a la primera edició del curs MOOC (gratuït i en línia) d'emprenedoria Com crear la teva empresa i no morir en l'intent, impulsat per l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP), i adreçat a estudiants de grau i màster i exestudiants. El coordinador del MOOC, Juanjo Villanueva, va explicar ahir que el curs, un dels pocs que es fa en català, tenia una previsió d'entre 300 i 500 inscrits, i ja s'hi han apuntat prop de 650 persones. Villanueva estima que n'acabaran sent unes 750.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES