Educació

Novena edició del Cucalòcum

Una fira a canvi d'escola

Lleida obre el certamen amb una vintena d'activitats pedagògiques, esportives i lúdiques per als infants

La iniciativa busca facilitar la conciliació familiar i laboral

Desenes d'infants han canviat l'escola pel Cucalòcum, la versió curta i de primavera d'aquest certamen firal que se celebra per Setmana Santa i per Nadal. Es tracta d'un gran pati d'escola amb activitats de tot tipus per distreure i ensenyar moltes coses als nens durant les vacances.

El Cucalòcum Primavera va obrir portes ahir al matí i moltes de les activitats ja estaven plenes. Aquestes se centren en aquesta novena edició en l'esport, la formació i la diversió, tot i que també s'ha reservat espai per a la sensibilització, com l'estand habilitat per l'Associació Espanyola Contra el Càncer.

El saló es presenta com un espai de diversió i exercici físic per als infants d'1 a 12 anys durant les vacances escolars i estarà obert en horari de matí i tarda fins dijous. D'aquesta manera, la fira s'organitza també com un servei per afavorir la conciliació familiar i laboral, almenys durant aquests dies feiners, en què molts pares no tenen festa, a diferència de l'extens calendari festiu dels escolars.

Durant el primer matí d'obertura, el saló va rebre nens i nenes de la ciutat i de pobles de l'entorn, però també es van registrar entrades de famílies de Tarragona, Osca i Barcelona, segons Fira de Lleida, entitat organitzadora del certamen.

En alguns casos, es tracta de famílies que es desplacen a Lleida per visitar familiars o coneguts i d'altres que vénen a fer turisme i que aprofiten l'estada a Lleida per entrar a Cucalòcum Primavera.

Entre les activitats programades, destaquen propostes com ara el parc de psicomotricitat, tennis taula, hoquei, passejada a cavall, bàsquet, inflables, taller de treballs manuals, concurs de dibuix, mostra d'animals, handbol, atletisme, korfbal, llits elàstics, giravolt, Dino Bus o la ludoteca.

Zakarias Loukili, d'11 anys, va explicar que li agrada molt la fira perquè “és divertit, faig amics, aprenc coses noves i sempre que vinc m'ho passo molt bé”. Per la seva banda, l'Anna Turull, mare de família, manifestava que “tenim uns dies de vacances i és una bona opció anar en un lloc on els fills poden jugar, passar-s'ho bé i fer activitats en família”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA
societat

Menys supermercats i més usos culturals al nou Pla de Ciutat Vella

barcelona
Societat

Els pisos de l’illa del carrer Canigó s’hauran de reforçar

Badalona
religió

Montserrat vol que el seu ‘Mil·lenari’ sigui obert a tota la societat

Montserrat
societat

Nou projecte d'habitatge amb serveis per gent gran i accés per als joves

Manresa