Educació

La moda del xinès no arriba a l'EOI de Tarragona

L'única EOI que n'ofereix cursos és la de Drassanes, a Barcelona

A la URV es faran exàmens oficials de l'Institut Confuci

L'augment de la demanda dels cursos de xinès mandarí dels darrers anys no arriba a l'escola oficial d'idiomes (EOI) de Tarragona. L'única demarcació que n'ofereix és Barcelona, a l'escola de Drassanes. Fins al moment, a Tarragona s'imparteix alemany, anglès, àrab, francès i rus. Cal destacar que l'anglès segueix sent l'idioma més demanat, amb més de 1.500 alumnes, dels 3.000 matriculats. “La manca d'espai i de professorat pot ser una de les causes que no s'ofereixin aquests cursos a Tarragona”, explica Maite Santacreu, coordinadora del professorat de l'EOI de Tarragona.

Des del 2007, la URV ofereix cursos per a aquells estudiants espanyols amb ganes d'ampliar el seus coneixements de xinès i, a partir del juny, es podran fer els exàmens oficials (HSK i YCT), gràcies a un acord signat amb l'Institut Confuci. Els alumnes poden realitzar 500 hores de classe i arribar fins a un quart nivell, que equivaldria a un nivell mitjà d'angles (First).

Tanmateix, la moda d'aprendre xinès s'estén a empreses –Cepta en fa cursos–, escoles concertades o acadèmies particulars com l'escola de xinès Yang Yang de Tarragona. En aquest centre l'alumne més petit té tres anys i el més gran, seixanta. La directora, Yang Yang, explica: “En els cursos per a infants ens centrem en la pronunciació i en els aspectes orals; en canvi, amb els adults ens basem en els símbols.” Yang considera que cal promoure l'aprenentatge del xinès des de ben petits, “com a llengua més parlada del món” i recorda que “si no comences estudiant els símbols cada cop resulta més difícil”.

LA FRASE

La manca d'espai i de professorat pot ser la causa que no s'ofereixi xinès a l'EOI de Tarragona
Maite Santacreu
coordinadora del professorat de l'eoi DE tARRAGONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia