Educació

Vic, pionera en la tarifació social a les escoles bressol

L'Ajuntament l'aplicarà a partir del curs 2016/17 a les tres llars d'infants municipals de la ciutat

Les famílies pagaran una quota en funció de la seva renda que oscil·larà entre 60 i 195,5 euros

Vic vol demostrar que aposta “per la primera infància i per fer una ciutat més accessible”, segons la seva alcaldessa, Anna Erra, i amb aquesta voluntat, a partir del curs que ve (2016/17) s'aplicarà la tarifació social a les escoles bressol municipals. Així es dóna compliment a una moció aprovada per majoria al ple i presentada pel grup municipal Vic per a Tots. El seu portaveu, Arnau Martí, en la presentació de dimarts es va felicitar que no s'esperi al 2017, com deia el text, i que Vic es converteixi així en municipi pioner a Osona.

A partir del setembre, els alumnes que ocupin una de les 120 places que actualment hi ha disponibles a les tres escoles bressol municipals (40 a la Serra de Sanferm, 42 a Horta Vermella i 38 a Caputxins) pagaran la quota bàsica segons la renda i els membres del nucli familiar. Les quotes mensuals (deu, de setembre a juny) oscil·laran entre els 60 i els 195,5 euros, la qual cosa “suposa un canvi de xip en la política de preus i que tots els serveis municipals estigui a l'abast de tothom”, explica Martí. El període de preinscripció a les llars d'infants està obert i s'allargarà fins al 13 de maig. Segons l'alcaldessa s'ha començat pel servei “més factible” i la intenció és ampliar la tarifació social també a l'escola de música i de dibuix.

Marta Casellas, directora de les escoles bressol municipals, aplaudeix aquesta iniciativa: “Estic segura que les famílies ho rebran molt bé, perquè és una manera d'apropar-nos a les seves necessitats.” La intenció de l'Ajuntament, que ahir aprovava en el ple la modificació de l'ordenança fiscal, és que la tarifació social “es tradueixi en un augment d'inscrits; com més famílies se'n beneficiïn, millor”, diu Erra.

LA XIFRA

120
places
hi ha disponibles per al curs vinent a les tres escoles bressol municipals de Vic, on hi haurà tarifació social.

LA FRASE

Les famílies ho rebran molt bé, perquè és una manera d'apropar-nos a les seves necessitats
Marta Casellas
directora de les escoles bressol municipals de vic

“La voluntat d'entesa hi és”

La presentació que van fer conjuntament l'alcaldessa de Vic Anna Erra (CiU) i el regidor de Vic per a Tots, Arnau Martí, servia per escenificar que entre els dos grups municipals “la voluntat d'entesa i d'acord hi és”, segons Erra, després que fa unes setmanes CiU oferís a Vic per a Tots entrar a l'equip de govern i que els ecosocialistes fins ara no s'hagin pronunciat d'una manera clara. Fent un símil futbolístic, Martí va dir que Vic per a Tots “és un equip modest que va partit a partit, o partida a partida; a curt termini no hi ha res més”.

Tant Martí com Erra reconeixen que des del punt de vista ideològic són grups amb grans diferències. “Això no vol dir, però, que no ens posem d'acord en segons què; som capaços de trobar punts de connexió, com per exemple amb la tarifació social”, comenta Erra. “Ens sentim còmodes parlant de projectes de ciutat per tirar endavant, alguns dels quals són prou potents”, hi afegeix el portaveu i únic regidor de Vic per a Tots, ara a l'oposició, el qual critica que “hi ha grups que no volen moure's de la seva zona de confort”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva