Educació

Famílies de Barcelona reclamen més inversió a l'escola pública per fer front a la demanda creixent

Una concentració a la plaça de Sant Jaume denuncia que s'han hagut d'afegir grups de P3 després de la preinscripció a una dotzena de centres per “manca de planificació”

Diverses famílies i associacions de mares i pares d'alumnes (AMPA) de Barcelona han reclamat aquest divendres més inversió a l'escola pública per afrontar la demanda creixent. Ho han fet amb una concentració a la plaça de Sant Jaume per criticar que el Consorci d'Educació de Barcelona hagi hagut d'afegir grups de P3 addicionals a una dotzena de centres de la ciutat després de tancar el període de preinscripció, segons els convocants. “El que no pot ser és que l'escola pública tingui menys recursos o hagi d'assumir els costos de la manca de planificació”, ha dit a l'ACN Josep Xoriguer, president de l'AMPA de l'Escola Ramon Llull, que per segon any consecutiu tindrà un grup suplementari no previst a P3.

Els manifestants han demanat la fi dels 'bolets', un concepte que serveix per definir els grups afegits a última hora. “No hi ha suficients places al sistema, per tant es creen línies escolars addicionals; si una escola en té dues se n'hi suma una. Això malmet la qualitat de l'ensenyament, massifica i genera malestar al centre”, ha destacat Marta Solans, portaveu de la plataforma Famílies Sense Places. Precisament, molts assistents a la protesta s'han posat un barret de peix i han portat una pancarta amb el lema 'Els nostres fills no són sardines', en referència a l'augment d'alumnat en un mateix centre.

“Sabem que al districte de l'Eixample la demanda d'escola pública ha superat per primera vegada la de la concertada, i això ha agafat l'administració amb el peu canviat”, ha assenyalat Xoriguer. En un manifest, les AMPA han proposat la creació de noves escoles, nous mòduls o negociar cessions d'ús amb altres escoles concertades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia