Educació

L'escola de Mataró que perd un grup de P3 se sent “castigada”

La comunitat educativa del Cirera lamenta que la Generalitat els hagi donat l'esquena i els hagi “oblidat”

La comunitat educativa de l'escola de Cirera de Mataró, que el curs que ve perdrà un dels dos grups de P3, admet que se sent “oblidada i castigada”. “Fa dos anys que lluitem contra el tancament de la línia, que fem recollides de signatures, manifestacions, intervencions en el ple, reunions i ens hem bolcat per cobrir el que no fa l'administració”, admeten en una carta per manifestar el desencís de comprovar que no hi ha marxa enrere i per denunciar que, mentrestant, l'Ajuntament i la Generalitat “han mirat cap a una altra banda”.

En un barri amb quatre escoles de titularitat pública amb diferents projectes educatius, admeten que se senten “la germaneta pobra de la zona” i lamenten que la competència, que té centres nous, “els ha passat factura”. “Sobretot perquè mentre es construïen aquests equipaments es deixava deteriorar encara més el nostre”, hi afegeixen.

Poca demanda

Des dels serveis territorials d'Ensenyament, recorden que amb només una vintena de sol·licituds rebudes de la quarantena que es van oferir en el període de preinscripció a l'escola de Cirera no hi ha marge de maniobra, ni tan sols reduint el nombre d'alumnes per aula.

Malgrat això, des del centre escolar es considera que aquest tancament no és a causa exclusivament de la fluctuació demogràfica sinó de la decisió del mateix Departament d'Ensenyament, que “tendeix a assenyalar el nombre de grups reduïts abans de la preinscripció de la xarxa pública, mentre que no fa el mateix amb la concertada”. Una circumstància que, segons defensen, “ha influït en la davallada progressiva de sol·licituds”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva