Educació

Ensenyament

Els escolars de Can Fabra per fi estrenaran edifici

Ensenyament ajusta les obres i els alumnes podran deixar els barracons el pròxim curs

El centre s'obrirà en quatre fases i s'enllestirà el gener del 2017

Satisfacció. És el sentiment compartit per les famílies de l'escola Can Fabra del districte de Sant Andreu de Barcelona, després que el Departament d'Ensenyament els hagi anunciat que el curs vinent, 2016/17, finalment, podran estrenar el nou centre educatiu, després d'estudiar durant set anys en barracons. No obstant això, l'ocupació es farà d'una manera esglaonada.

L'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA), amb José Luis Carol de president, va encendre l'alarma quan les administracions implicades van anunciar-los, fa unes setmanes, que un any més no podrien estrenar el nou centre educatiu, que ja els ocupava el 70% del pati. Les mobilitzacions van donar els seus fruits i, el 20 de juny passat, el director general de Centres Públics d'Ensenyament, Lluís Baulenas, amb altres responsables del Consorci d'Educació i del districte, els van fer una oferta millor, en ajustar el calendari de les obres.

La nova Can Fabra obrirà en quatre fases. En la primera i la segona tots els alumnes de Can Fabra, de dues línies cada curs, podran ocupar les aules del nou edifici el 12 de setembre, on una setmana abans l'equip docent haurà fet el trasllat. El 29 de setembre es preveu que finalitzin els treballs de les zones de la planta baixa, com ara el gimnàs, el menjador i l'àrea d'administració. I finalment, Ensenyament assegura que “no més tard del gener del 2017 l'edifici estarà al cent per cent, amb l'equipament pendent de la cuina”, que té la dotació pressupostària pertinent, mesura que no tenien prou assegurada les famílies.

En un comunicat, la junta de l'AFA fa una “valoració positiva d'aquesta proposta”, en afirmar que posar en marxa tot l'aulari és el que van demanar les famílies en l'assemblea. El fet és que els 50 nens de P3 del curs vinent ja no cabien en els barracons, de dos pisos, que els van dir que només hi estarien tres anys. Per celebrar-ho, alumnes i mestres han realitzat un emotiu vídeo, amb el títol Can Fabra es trasllada .

LA XIFRA

7
anys en barracons
són els que han passat els alumnes de l'escola Can Fabra del districte de Sant Andreu de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Retards de més de mitja hora a la R11 per una avaria entre Girona i Sant Miquel de Fluvià

girona
salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen de gent els carrers de Figueres malgrat l'amenaça de pluja

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença a multar els cotxes que se saltin les restriccions a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia