Educació

EDUCACIÓ

Canet exigeix que el segon institut tingui una línia més

El quart grup de l'INS Domènech i Montaner no s'ha omplert i l'AMPA del Sunsi Mora vol que se sumi a l'oferta del centre

Vint-i-set alumnes s'han quedat sense plaça, quinze d'ells de primer

L'èxit del projecte educatiu de la secció institut de Canet, el segon centre de secundària públic del municipi que va començar a caminar fa tres anys, ha multiplicat la demanda dels estudiants. Aquest any les dues línies de primer d'ESO s'han omplert de seguida i quinze alumnes no han obtingut plaça. A aquests s'hi afegeixen dotze joves més que tampoc no han pogut accedir a la resta de grups d'ESO per falta de lloc.

L'oferta de línies d'ESO assignada per Ensenyament al municipi de Canet era de sis. Quatre corresponien a l'institut Domènech i Montaner i les dues restants al segon institut, batejat recentment amb el nom de la pedagoga Sunsi Mora. Un cop acabat el procés de preinscripció, es va veure que l'INS Domènech i Montaner no havia omplert la quarta línia i l'AMPA del Sunsi Mora, amb el suport de l'Ajuntament, va demanar a Ensenyament que el grup sobrant s'afegís a les dues línies atorgades inicialment al segon institut per resoldre així la llista d'espera generada. El departament, segons explica el president de l'AMPA, Òscar Figuerola, va rebutjar la proposta i va contactar amb les famílies que havien quedat fora per recomanar-los altres opcions d'escolarització. “Els pares no han rebut cap resposta oficial a la demanda presentada conjuntament per totes les famílies als serveis territorials, però l'actitud del departament es manté inamovible”, comenta.

Pel representant de les famílies –els pares i mares que no han obtingut plaça s'han adscrit a l'AMPA com a mesura de suport– la solució és prou fàcil “i resoldria les necessitats d'unes famílies que han optat lliurement per aquest centre i pel seu model educatiu inclusiu i organitzat a l'entorn de les intel·ligències múltiples”. En aquest sentit, els alumnes del Sunsi Mora no només provenen de Canet, sinó també de Caldes, Sant Pol i Sant Cebrià, “i aquest any hi ha peticions de Ripoll”.

Flexibilitzar ràtios

Paral·lelament a la problemàtica de primer, dotze estudiants no han trobat places a la resta de cursos d'ESO. L'AMPA considera que la manera de treballar de l'institut permet flexibilitzar les ràtios amb garanties que no afectarà el desenvolupament normal dels grups. “Per a alguns d'aquests alumnes entrar al centre representa l'última oportunitat de continuar en el sistema educatiu”, afirma Figuerola.

L'associació de mares i pares del centre ja ha començat una recollida de signatures, ha contactat amb la Fapac i té previst continuar les accions de protesta per aconseguir el tercer grup. L'equipament, que funciona en mòduls prefabricats i està situat al polígon de Can Missé, té prevista la instal·lació de nous espais, “cosa que garanteix encara més que tots els alumnes que volen venir al centre hi tenen un lloc”.

LA FRASE

Les famílies han de poder matricular el seu fill al centre que volen, i més quan hi ha oferta suficient
Òscar Figuerola
PRESIDENT DE L'AMPA DE LA SECCIÓ D'INSTITUT SUNSI MORA DE CANET

LA XIFRA

27
alumnes
s'han quedat sense plaça a l'institut Sunsi Mora, quinze dels quals s'havien apuntat per cursar primer d'ESO.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona